Søvnproblemer – oversigt

Problemer med at sove må betragtes som et af de mest presserende og udbredte helbredsproblemer, den moderne verden står overfor – og de starter for mange allerede i babyalderen.

Baby sover ikke - træt mor

Her kan du se en oversigt over de mest almindelige problemer:

Andre ting og tilstande, der kan påvirke søvnen

Der er mange grunde til at et barn ikke vil sove. Nogle er direkte relateret til søvnen, men der er også mange andre ting, der kan forekomme i sådan en lille menneskekrop, der kan gøre søvnen en svær størrelse. Herunder kan du se de mest relevante for det lille barn.

Problemer der kan give udfordringer med søvnen:

  • Luftgener, bøvser og prutter
  • Forstoppelse
  • Overspisning
  • Refluks
  • Væske på ørerne
  • Mellemørebetændelse
  • Utryghed
  • Overstimulering
  • Manglende fysisk udfoldelse

Hvad vi kan gøre for dig

Søvnproblemer er ofte der er fylder alt allermest hos allerflest forældre til små børn. Sandheden er nemlig den at kun nogle få børn “sover som en baby”. De fleste babyer har både svært ved at falde i søvn og forblive sovende til de er helt udhvilede, det gør at rigtig mange babyer sover for lidt. Det kan virke som om de ikke selv ønsker at sove, men det er ikke fordi de ikke har behov for søvnen. Menneskebabyer har brug for nogenlunde den samme mængde søvn, men det er ikke alle der får det.

Sover din baby for lidt, så er vores Søvn i Babysteps forløb lige noget får dig. Her får du redskaberne til at lære din baby søvnens kunst. Det er ikke noget quickfix, men en kærlig og naturlig måde at lære din baby hvordan man falder i søvn og hvordan man bliver i søvnen, og får nok søvn på daglig basis.

Har du brug for at spørge om noget eller tale med vores jordemoder om noget helt konkret i forhold til din baby og Søvn i Babysteps, så er du velkommen til at sende en SMS til 22 77 10 70 om “at du gerne vil ringes op om søvn”. Så vil Karen ringe dig op, så snart hun har hænderne fri. Det er også hende det vil gå sammen med det på vej mod at give din baby længere lure og mere søvn.

Andre artikler som søvn

 

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. I 2009 startede hun og Charlotte Utzon Det Private Barselshotel i Gentofte og i 2013 Baby Instituttet. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.