fbpx

Søvnproblemer – oversigt

Problemer med at sove må betragtes som et af de mest presserende og udbredte helbredsproblemer, den moderne verden står overfor – og de starter for mange allerede i helt i tidligt, ja helt ned i babyalderen.

Baby sover ikke - træt mor

Her kan du se en oversigt over de mest almindelige søvn-problemer hos små børn:

Problemer der kan udfordre søvnen:

Hvad du selv kan gøre for din babys søvn

Menneskebabyer har brug for nogenlunde den samme mængde søvn, men det er ikke alle der får det. Søvnproblemer er ofte noget at det der fylder allermest hos forældre til små børn. Faktum er nemlig at mange babyer både har svært ved at falde i søvn og forblive sovende til de er helt udhvilede. Det gør at de sover for lidt (og for dårligt), ikke fordi de ikke har behov for søvnen, men fordi de ikke kan. Hvorfor det er noget man som forældre skal arbejde med, både god søvn, nok søvn og gode sovevaner.

Sover din baby for lidt eller kræver søvnen meget af dig som forældre, så er vores Søvn i Babysteps forløb lige noget får dig – også selvom dun baby har en god grund til det. Her får du redskaberne til at lære din baby søvnens kunst. Det er ikke noget quickfix, men en kærlig og naturlig måde at lære din baby hvordan man falder i søvn og hvordan man bliver i søvnen, og får nok søvn på daglig basis. Det er vores sovejordemoder Karen du kommer til at følges med på vej mod mere og bedre søvn, Karen har hjulpet massevis af familier, med søvnen. Det er det hun brænder for, at din baby og du kommer til at sove mere og bedre.

Andre artikler om babys-søvn

Andre artikler, der kunne have din interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.