Blog

Min Baby - 1 måned til 1 år / Sundhed, trivsel og udvikling

Baby i varmen? – 5 gode råd til dig om baby i sol og sommervarme

Baby i varmen? – 5 gode råd til dig om baby i sol og sommervarme

I disse dage har tropenatten meldt sin ankomst og om dagen føles varmen som en sommerdag i syden. Vinduerne står vidt åbne og hele familien sidder musestille og sveder tran – næsten kun iført shorts og solhat.

Her får du jordemoderens 5 gode råd til, hvordan du kan hjælpe din baby bedst i sommervarmen.

Råd 1 – Babyer har ikke godt at direkte sol

Hold din baby beskyttet fra solen – Din baby skal mest muligt altid være i skyggen. Hold øje med din babys hud. Solens stråler rammer også din baby i skyggen.

Råd 2 – Solhat og tøj på kroppen

Uanset alder skal din baby have en solhat på hovedet og et tyndt lag tøj på kroppen (eller solcreme), når der er risiko for, at din baby udsættes for direkte sollys.

Råd 3 – Pas på der ikke bliver for varmt i barnevogenen

Når din baby ligger i lift eller i barnevogn med kalechen oppe – skal I være opmærksomme på, at luften kan stå helt stille. Barnet kan derved udsættes for et iltfattigt og for varmt rum, hvilket kan være livsfarligt for barnet. Så derfor læg kalechen ned og sørg for at dit barn får luft.

Råd 4 – Øget behov for væske

Dit barn har ligesom du selv et øget væskebehov – hvilket kan resultere i, hvis du ammer, at barnet nærmest hænger i brystvorten og kun vil småsutte hele tiden. Det kan betyde, at din baby ikke opnår det energibehov, der er brug for. Sørg i stedet for at din baby stadig har faste reelle måltider med kortere interval – minimum to timers pause mellem måltiderne. Hvis din baby stadig virker sulten efter måltidet, kan det være, du producerer for lidt mælk pga. varmen, men det kan også bare være tørst.

Drik mere væske selv. Er din baby på flaske kan du give din baby ekstra vand på flasken – er din baby ældre gives det på kop.

Råd 5 – Pas på din baby ikke får vendt op og ned på nat og dag

Når det er så varmt som netop nu med tropenætter, så kan din baby ændre sin døgnrytme.

Din baby kan højst sandsynligt synes, det er mere behageligt at være vågen om natten, hvor det er lidt køligere og om dagen kan de sove, fordi varmen gør dem helt sløve. Sørg for at din baby har et køligt sted at være i løbet af dagen, så din baby ikke vender op og ned på dag og nat.

Camilla Kristiansen, jordemoder
Camilla Kristiansen er uddannet jordemoder i 2005. Camilla startede på Baby Instituttet 2015 og er forfatter til vores "Ammeguide" og "Refluks -hjælp din baby" og har en IBCLC uddannelse i amning.