KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Søgerefleksen, baby søger brystet eller søger ikke brystet

Søgerefleksen er super vigtig for amningen. Den udløses ved berøring af babys læber, kinder og området mellem næse og mund. Søgerefleksens formål er at få barnet til at vende sig mod brystvorten og åbne munden på vid gab.

Søgerefleksen - baby søger brystet, åbner munden mod brystvorten

Hvilke udfordringer kan der være med søgerefleksen

Problemer med søgerefleksen er, hvis barnet IKKE søger. Der vil gøre det næsten umuligt at få ens baby til brystet eller få brystvorten placeret korrekt (smertefrit) i barnets mund. Et andet problem ved søgerefleksen er, hvis ens baby KUN åbner munden på klem eller suger brystvorten ind som en spaghetti (det vi kalder spaghettiteknik), da det ofte er meget hårdt ved brystvorten.

Grunde til at ens baby ikke søger brystet kan være, hvis;

  • Din baby er blevet suget i mund og mave ved fødslen, hvilket forsinker søgerefleksen.
  • Du har fået medicin under fødslen.
  • Du har fået foretaget indgreb under fødslen fx sugekop eller kejsersnit.
  • Din baby er født for tidlig/præmatur.
  • Din baby er udmattet eksempelvis efter fødslen.
  • Din baby er forkvalmet.
  • Din baby er udmattet af ikke at få nok at spise udenfor livmoderen.
  • Din baby er sløv og gul.

Mæt baby? – eller måske træt baby, der er alt for udmattet (af livet) til at kunne spise? Man skal være helt sikker som forældre, da den første tid er en overgangsperiode fra livet i livmoderen til livet udenfor livmoderen i en periode, der kan være kritisk og også svær for en nyfødt baby. Især når mælken endnu ikke er etableret i brystet i de mængder, en baby har brug for – og også er svær at få ud for de fleste nyfødte.

Baby sover ved brystet - søger ikke brystet, mæt eller udmattet?

Pas på med at ae din baby på kinderne under amningen!

Det er vores erfaring af søgerefleksen kan forvirres eller mindskes, hvis barnet er blevet meget stimuleret på kinderne under amningen.

Hvad jeg selv kan gøre for søgerefleksen

En baby, der ikke søger, er ikke en problemstilling man selv som nybagte forældre bør tumle med. Du har brug for kompetent faglig assistance, og en faglig vurdering af din babys trivsel.

Hvis din baby gør skade på din brystvorte eller bruger spaghettiteknik, kan ESA-metoden lære din baby en effektiv teknik ved brystet, der er smertefri for dig.

Ønsker du vores hjælp;

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Bogpakke til dig

BOGPAKKE 499

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!