HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Smertefulde amninger / smerte og amning / det gør ondt at amme

I dag er det desværre blevet normalt at ”acceptere”, at kvinder har smertefulde amninger. Den gængse opfattelse hos mange, også fagpersoner og ammevejledere er blevet, at det gør ondt at amme, dog primært i starten. Det kan efter vores opfattelse ikke være mere forfejlet, og svært problemtisk at det accepteres, da smertefulde amninger udgør en stor risiko for det fremtidige ammeforløb foruden det åbenlyse ubehag, det medfører.

Smertefuld amning, baby spiser, men det gør ond på mor

Smertefulde amninger øger sandsynligheden for IKKE at lykkes med amningen;

  • fordi du får for ondt og ikke kan udholde amningen.
  • fordi din baby, grundet den dårlige sutteteknik, ikke får mælk nok.
  • fordi nedløbsrefleksen svigter.
  • fordi dine bryster pga. smerten ikke responderer med en passende mælkeproduktion til din baby.

Hvorfor amningen ikke må være smertefuld for moderen

Det er vores helt klare opfattelse af den øgede sensitivitet i brystvorterne, som du i graviditeten mærker som ømme brystvorter, er naturens måde at hjælpe dig til at lykkes med amningen. Smertefulde amninger fortæller dig, at din baby har en dårlig teknik ved brystet, at brystvorterne slides unødigt og at din babys teknik ikke er optimal og din baby derfor med ret stor sikkerhed ikke får mælk nok ud af brystet pr. amning eller ikke får nok af den fede mælk. En stærk baby vil selvfølgelig bedre kunne få nok mælk ved brystet, men amningen vil, men en dårlig teknik, være helt unødvendig smertefuldt for moderen og brystvorterene ofte med sår.

Hvad jeg selv kan gøre for min amning

Du skal selvfølgelig reagere på det du mærker og sørge for at få optimeret din babys teknik ved brystet – til fordel for både dig og din baby. Du skal ikke lade dig besnakke af folk der siger, at amningen gør ondt – eller at amningen gør ondt i starten. Smerte er et tegn fra din krop om at din babys teknik ved brystet ikke er som den bør være.

Det gælder ikke om at holde ud – men om at reagere på det du mærker.

Til at afhjælpe forkert teknik og smerter under amningen, har vi udviklet ESA metoden. ESA står for Effektiv Smertefri Amning og er relativt simple håndgreb og teknikker til at kunne lægge sin baby til brystet, så amningen bliver smertefri. Du kan med vores ESA-metode, forebygge eller løse blandt andet smertefulde amninger, sår på brystvorterne og brystbetændelse og samtidig sikre at din baby er glad ved brystet og tager nok på i vægt.

Der er 3 måder du kan lære ESA metoden:

Sidder du lige nu med en smertefuld amning, så er du desværre ikke den eneste, vi hjælper hver eneste dag kvinder der ammer deres børn i smerte til smertefrie amninger. Det lyder i dine øre sikkert for godt til at være sandt, men lad det komme på en prøve og lad os hjælpe dig, så også du fremover kan nyde din amning og din baby ved brystet.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

Haps din plads!

error: Content is protected !!