KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Smertefulde amninger / smerte og amning / det gør ondt at amme

I dag er det desværre blevet normalt at ”acceptere”, at kvinder har smertefulde amninger. Den gængse opfattelse, også nogle fagpersoner og ammevejledere, er, at det godt må gøre ondt at amme, dog primært i starten. Det er efter vores opfattelse helt forfejlet, og svært problematisk at det accepteres, da smertefulde amninger udgør en stor risiko for det fremtidige ammeforløb foruden det åbenlyse ubehag, det medfører den ammende mor.

Smertefuld amning, baby spiser, men det gør ond på mor

Smertefulde amninger øger sandsynligheden for IKKE at lykkes med amningen;

  • fordi det gør for ondt og man ikke kan udholde amningen.
  • fordi barnet, grundet den dårlige sutteteknik, ikke får mælk nok.
  • fordi nedløbsrefleksen svigter.
  • fordi brysterne, på grund af smerten, ikke responderer med en passende mælkeproduktion til barnet.

Hvorfor amningen ikke må være smertefuld for moderen

Det er vores helt klare opfattelse af den øgede sensitivitet i brystvorterne, som i graviditeten mærkes som ømme brystvorter, er naturens måde at hjælpe dig til at lykkes med amningen. Smertefulde amninger fortæller dig, at din baby har en dårlig teknik ved brystet, at brystvorterne slides unødigt sammen med at man ofte ser at barnet ikke får nok mælk eller nok af den fede mælk. En stærk baby vil selvfølgelig bedre kunne få nok mælk ved brystet, men amningen vil, men en dårlig teknik, være unødvendig smertefuld for moderen og brystvorterne ofte får sår og skader.

Hvad jeg selv kan gøre for min amning

Du skal selvfølgelig reagere på det du mærker og sørge for at få optimeret din babys teknik ved brystet – til fordel for både dig og din baby. Du skal ikke lade dig besnakke af dem der siger, at amningen godt må gøre ondt eller at amningen gør ondt i starten. Smerte er et tegn fra din krop om at din babys teknik ved brystet ikke er som den bør være. Det gælder altså ikke om at holde ud – men om at reagere på det du mærker.

Du skal have rettet op på din babys teknik ved brystet, så din baby får mere at brystvorten med ind i munden eller så brystvorten placeret mere op i ganen, der er glat, og ikke ned mod tungen, der er ru.

Ønsker du hjælp til teknikken kan du;

Til at afhjælpe forkert teknik og smerter under amningen, bruger vi ESA metoden. ESA står for Effektiv Smertefri Amning og består af relativt simple håndgreb og teknikker til at kunne lægge sin baby til brystet og til en god tømning.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Bogpakke til dig

BOGPAKKE 499

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!