fbpx

Blog

Amning & flaske / Det er ikke i orden!

Husker du…?  Smertefuld amning går viralt

Husker du…?  Smertefuld amning går viralt

Husker du, hvordan det var at lægge din førstefødte (og måske også anden, tredje) til brystet? Husker du smertefuld amning?

Måske du husker det sådan her?

Et opslag delt af Angela Burzo (@burzolife) den

Dette foto fra Instagram – burzolife har i skrivende stund 7631 synes godt om tilkendegivelser. De er med andre ord gået viralt.

Hvorfor?

Selvfølgelig fordi, rigtigt mange kvinder har haft det (eller har det) præcis sådan, når deres baby er kommet til brystet.

De oplever, at det føles som alt fra at gøre AV FOR DEN til at være UUDHOLDELIGT SMERTEFULDT – og mærkes i hvert fald på ingen måde, som man tænkte sig, det ville være eller, som det ser ud på hyggelige ammebilleder.

Det er sådan, rigtigt mange nybagte mødre har haft det, inden de kommer til ammevejledning hos os.

Eller har det sådan derhjemme – og også i meget laaaang tid.

Og det var sådan, jeg havde det (på de bedste amninger) i 1 ½ måned med min førstefødte (inden mine sår var helet, og jeg kunne amme hende smertefrit).

Og det er derfor, jeg står op og morgenen og synes, at mit arbejdet, helt ind til benet, er super meningsfuldt.

FOR SÅDAN SKAL DET IKKE VÆRE AT AMME!

Jeg gentager lige – SÅDAN SKAL DET IKKE VÆRE AT AMME.

Det er ikke meningen!

  • Det er ikke meningen, at kvinder skal sidde i smerte og amme deres baby.
  • Det er ikke meningen, at nybagte mødre skal frygte næste gang, deres baby vil til brystet.
  • Det er ikke meningen, at kvinder skal se deres lille nyfødte som et grådigt, frodigt monster, der med deres sug påføre dem smerte.
  • Det er ikke meningen, at amningen er noget, der skal udholdes / overleves.

Det er slet ikke meningen –  ikke hvis jeg kunne bestemme i hvert fald!

Fordi jeg har prøvet det…
– og (tænkt engang) det slet ikke er nødvendigt
– og ej heller meningen fra naturens side for den sags skyld

Vi oplever gang på gang, hvordan smertefuld amning, med bare små justeringer, kan blive smertefrie – og sår kan begynde at hele helt anderledes hurtigt op (og det er der virkelig brug for!).

Nysgerrig på hvordan?

Eller måske ammer du ikke længere i smerte (fordi du har overkommet den eller (forståeligt nok) stukket din baby en flaske), så send budskabet videre til en anden, der sidder med deres baby ved brystet.

Du kan også glæde dig til – eller glæde en anden med vores ammebog – der (endelig) er lige på trapperne. Hold dig til, så er du den første til at få fingrene i den. Skriv dig op på maillisten her i bunden af siden og/eller følg os på Facebook eller følg os på Intagram – vi vil elske at blive en mere der.

Du kan læse om vores ammevejledning her – mest relevant for dig der bor i nærheden af hovedstadsområdet – eller er indstillet på en lidt længere tur hen til os (for vi har skam også kunder fra jylland og fyn, som tager turen).

Du kan købe eller læse om vores online ammekursus her – relevant for alle, der lige nu sidder (i smerte) og bakser med deres amning, eller bare vil undgå smertefuld amning.

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.