SIB metoden eller Søvn i Babysteps metoden

– en kærlig og naturlig vej til mere og bedre søvn til hele familien

Søvn i Babysteps metoden er udviklet af Baby Instituttet og er den metode, vores jordemødre anvender ved al undervisning i søvn. Søvn i Babysteps virker for alle, der står med et barn i armene, der ikke bare sover, men egner sig specielt til dig der søger en kærlig og naturlig, men samtidig virksom måde at give dit barn mere og bedre søvn, der bliver til gode sovevaner.

Søvn i Babysteps vil sige;

  • Barnet flyttes fra, hvor du er nu, til hvor du gerne vil hen med dit barns søvn i trin. Barnet er med andre ord i en bevægelsesproces, hvor der vil komme forandringer men i små skridt – i babysteps, så din baby hele tiden kan være med. Dit barn vil aldrig blive bedt om mere end han eller hun kan være i, rumme eller overskue og det er dig, der kender dit barn allerbedst, der sikrer det.

Altså en effektiv, men samtidig kærlig vej til mere og bedre søvn til hele familien – søvn der med tiden etablerer sig til gode sovevaner, dit barn kan vende tilbage til, når søvnen naturligt udfordres af udviklingsspring, smerte og sygdom. Metoden følger en naturlig læringsproces, fordi den gradvist øger din babys komptenceniveau i forhold til søvnen, der vil gøre det næste trin overkommeligt for din baby – og det næste, og det næste.

Alle babyer kan lære god søvn

Det er vores opfattelse at søvn er en aktivitet. Det er noget man gør, modsat noget der sker af sig selv eller noget der sker, når man ikke gør noget. Netop derfor er god søvn for mange babyer ikke noget der “bare” kommer af sig selv. Dette tror mange fejlagtigt. Men de fleste må meget tidligt i barnets liv sande at dette ikke er tilfældet.

God søvn er noget der skal læres – og ved at vide, hvordan du kan lære din baby det med søvnen, bliver alting lettere. Både for dig, men jo især for din baby. Metoden egner sig både til at få din baby godt fra start med at sove, men er udviklet til de børn (og deres forældre), der er kommet skævt fra start med søvnen og sover dårligt – også dem der sover ualmindeligt dårligt. Metoden er også effektiv til tumlinger.

Metoden er blevet udviklet og findpudset over det sidste 10 år og har været brugt på et utal af børn med virkelig god effekt. Det skyldes at det nok i virkeligheden ikke er en rigtig metode, men en kærlig og naturlig måde at lære et barn, hvordan man falder i søvn, og hvordan man bliver i søvnen til man er helt udhvilet.

Metoden kan bruges igen, og igen

Søvn i Babysteps hjælper dig, hver gang søvnen på ny giver dig og din baby udfordringer, hvilket den gør helt naturligt især gennem hele barnets første leveår. Det er altså ikke en “sådan, nu er det med søvnen fikset metode” fordi sådan en, ved vi, ikke findes.

Det et dog klart, at når din baby først kan – eller har kunne sove – så ligger den evne i barnets hjerne. Som når man har lært at cykle. Det betyder ikke at det i perioder ikke kan udfordres, og at barnet skal mindes om at holde begge hænder på styret og kigge fremad på vejen. Men den grundlæggende evne er tillært.

Store skridt virker ikke, når man skal lære noget nyt, ligesom man ikke bare kan sætte et barn op på en cykel. Det eneste barnet vil få ud af det vil være en masse knubs, en slem forskrækkelse og sikkert også fuldstændig manglende lyst til at cykle fremover. Det er derfor læring skal foregå i steps, det fremmer glæden og motivationen.

Vi vil elske at lære dig, at lære din baby hvordan

Du kan lære metoden på hold, hvor du er sammen med andre (alt foregår online, så du kan bo i hele landet og i udlandet) eller individuelt (hos os eller online eller en blanding). Du vil hver uge få et nyt trin (videokursus) med opfølgende sparring med den sove-jordemoder, du er tilknyttet – enten bare dig eller din partner eller på et hold, afhængigt af hvad du selv har valgt.

Vi glæder os til at se dig – og din baby hos os!