fbpx

SIB metoden eller Søvn i Babysteps metoden

– en naturlig, kærlig og omsorgsfuld vej til mere og bedre søvn til hele familien

Søvn i Babysteps metoden er udviklet af Baby Instituttet og er den metode, vi  anvender ved al undervisning i søvn. Søvn i Babysteps virker for forældre, der står med et barn i armene, der ikke bare sover, men egner sig specielt til dig der søger en naturlig, kærlig og omsorgsfuld, men samtidig virksom vej til mere og bedre søvn og gode sovevaner.

Søvn i Babysteps vil sige;

  • Barnet flyttes fra, hvor du er nu, til hvor du gerne vil hen med dit barns søvn. Barnet er i en bevægelsesproces, hvor der vil komme forandringer, men i små skridt – i babysteps – så din baby hele tiden kan være med.
  • Barnet vil aldrig blive bedt om mere end han eller hun kan være i og rumme, da det er fundamentet for god læring. Barnet og forældrene skal få oplevelsen af at kunne – at det virker.
  • Det er dig som forælder, der kender dit barn allerbedst, der sikrer at dit barn både oplever at magte de situationer barnet bliver sat i, men også at barnet er i en proces frem mod mere velfungerende sovevaner.

Altså en effektiv, men samtidig naturlig, kærlig og omsorgsfuld vej til mere og bedre søvn til hele familien – søvn der med tiden etablerer sig til gode sovevaner. Gode sovevaner, som dit barn kan vende tilbage til, når søvnen naturligt udfordres af udviklingsspring, smerte og sygdom. Metoden følger en naturlig læringsproces, fordi den gradvist øger din babys komptenceniveau i forhold til at kunne sove, der gør det næste trin overkommeligt for dig og din baby – og det næste, og det næste.

Alle babyer kan (og skal) lære god søvn

Et af grundprincipperne i SIB metoden, er vores grundlæggende opfattelse af søvn som en aktivitet. Det er noget man gør, modsat noget der sker af sig selv eller noget der sker, når man ikke gør noget. Netop derfor er god søvn for mange babyer ikke noget der “bare” kommer af sig selv. Men noget der aktivt skal læres og hvem kan (med den rette hjælp og redskaber) lære én det bedre, end ens forældre.

God søvn er noget der skal læres – og ved at vide, hvordan du kan lære din baby at komme i mål med søvnen, bliver alting lettere. Både for dig, men jo især for din baby, når man ved hvordan man gør. Søvn i Babysteps egner sig både til at få din baby godt fra start med at sove, men er også udviklet til de børn (og deres forældre), der er kommet skævt fra start med søvnen og sover dårligt – også dem der sover meget dårligt. Metoden er også effektiv til tumlinger.

Grundelementerne kan bruges igen, og igen

Søvn i Babysteps hjælper her og nu, men også hver gang søvnen på ny giver dig og din baby udfordringer, hvilket den gør helt naturligt især gennem hele barnets første leveår. Det er altså ikke en “sådan, nu er det med søvnen fikset metode” fordi sådan én findes ikke.

Det et dog klart, at når din baby først kan – eller har kunnet sove – så ligger den evne i barnets hjerne. Som når man har lært at cykle. Det betyder ikke at det i perioder ikke kan udfordres, og at barnet skal mindes om at holde begge hænder på styret og kigge fremad på vejen. Men den grundlæggende evne er tillært.

Store skridt virker ikke, når man skal lære noget nyt, ligesom man ikke bare kan sætte et barn op på en cykel. Det eneste barnet vil få ud af det, vil være en masse knubs, en slem forskrækkelse og sikkert også fuldstændig manglende lyst til at cykle fremover. Det er derfor læring skal foregå i steps, tilpasset det enkelte barn. Kun sådan kan man fremme glæden og motivationen.

Vi vil elske at lære dig, at lære din baby hvordan

Du kan lære Søvn i Babysteps på hold eller individuelt forløb. Forløbet består af 5 TRIN til at komme 360 grader omkring barnets søvn; velfungerende lure om dagen, dagsstrukturen, en god aftenputning, gode nætter og søvn i de tidlige morgentimer. Alt foregår online, så du kan bo i hele landet eller i udlandet, ligsom du kan se undervisningsvideoerne (der tager omkring 1 time pr uge) når du har tid – ligesom du med stor fordel kan gense dem. Du vil hver uge få et nyt trin (videokursus) med opfølgende sparring med vores sove-jordemoder Karen – enten bare dig eller din partner eller på et hold, afhængigt af hvad du selv har valgt.

Vi glæder os til at hjælpe jer til mere og bedre søvn