Rebozo sjal

Rebozo sjal til rebozo massage – når du er gravid, under fødslen & i barselstiden

Rebozo betyder sjal på mexicansk – så rebozo er i virkeligheden et stort sjal – det der er unikt, er måden, sjalet bruges på. Rebozo sjalet har i mange hundrede år været brugt af indianske jordemødre i Mexico som en naturlig del af omsorgen for gravide, fødende og barslende kvinder. Teknikkerne har gennem de seneste år vundet mere og mere indpas i Danmark, som lindring af graviditsgener, til at forsøge at vende babyer fra underkropsstilling til hovedstillinger og under fødslen som smertelindring.

Rebozo er en massageteknik, hvor det store og lange sjal bruges til at lave bitte små rystende bevægelser. Bevægelserne vil massere, dybdeafspænde og berolige den gravides krop. Rebozo sjalet er et meget nænsomt og effektivt værktøj, der føles utroligt rart og behageligt for den gravide.

Rebozo under fødslen

Når du skal føde, kan du være heldig at få en jordemoder, som er trænet i at bruge rebozo. På den måde kan rebozo blive en integreret del undervejs i hele fødslen. Vil du være sikker på, at få glæde af rebozo, er det dog oplagt, at du og din partner selv tager et kursus i at bruge rebozo (og køber jeres eget rebozotørklæde), så I selv kan udføre teknikkerne. På den måde får I tid til at øve teknikkerne inden fødslen.

  • Under fødslen kan rebozo være smertelindrende og have en beroligende effekt. Især hvis kroppen i graviditeten er blevet bekendt og tryg med øvelserne.
  • Under fødslen kan rebozo også bruges til at hjælpe din baby den rigtige vej ned igennem bækkenet.
  • Rebozo kan også bruges som en naturlig form for vestimulation. På den måde er det helt oplagt at bruge rebozo, hvis du for eksempel får vandafgang men ingen veer. Som et godt alternativ til medicinsk vestimulation.

Sådan kan rebozo sjal bruges, når du er gravid

Hvis I selv lærer rebozo, kan I bruge rebozo teknikkerne i løbet af graviditeten til at lindre eventuelle graviditetsgener og til at gøre kroppen mere klar til fødslen. Som kommende far kan det være rigtigt rart at have en praktisk og konkret opgave at udføre, som hjælper ens kvinde både i graviditeten, men især undervejs i fødslen. Desuden giver øvelserne et dejligt og rart samvær, der styrker jeres samarbejde, inden I skal være forældre.

Sådan kan rebozo sjal bruges under fødslen

Rebozo sjalet bruges under fødslen som smertelindring. De rystende bevægelser og den afspænding det giver i kroppen, menes at have en positiv indflydelse på barnets indstilling i bækkenet undervejs i fødslen. Hvis din baby er korrekt indstillet i dit bækken under fødslen, fremmes progression og risikoen for en lang fødsel mindskes. Ligeledes kan der gives vestimulerende rebozo, der vil give bedre veer.

Det er i kategorien her, du finder dig et flot rebozo sjal. Når du først har lært, hvad du skal gøre, er det bare at komme i gang.

God fornøjelse, Vi glæder os til at se dig til noget rebozo her på Baby Instituttet.

Nadja kofoed Christensen jordemoder på Baby Instituttet.

Viser alle 6 resultater