Sut Bibs Colour

Rund sut – vores foretrukne sut til babyer, der ammes
Der findes et hav af forskellige typer af sutter på markedet. På Baby Instituttet foretrækker vi en rund sut af latex. Vores erfaring er nemlig, at en rund sut kan være med til at styrke en korrekt teknik ved brystet. Når en baby skal til brystet, er det vigtigt at kunne svøbe sin tunge omkring brystvorten. En rund sut er med til styrke tungens motorik i forhold til at kunne svøbe – rulle tungen.

Modsat ser vi at de flade sutter og de anatomiske sutter tilskynder en flad tunge, der ikke svøber men mere holder sutten mellem tunge og gane. Anvendes den sutte-teknik, som de flade sutter fremmer ved brystet, vil det hos rigtig mange børn give problemer med amningen – smertefuld amning for moderen og et mindre udbytte af mælk til baby og en dårligere tømning af brystet med risiko for brystbetændelse.

Der vil selvfølgelig være nogle babyer, der sagtens kan navigere mellem at sutte på én måde på deres flade sut og på en anden ved brystet. Men det er vores erfaring, at sutteforvirring primært opstår ved brug af en flad sut eller anatomiske sutter, hvor sutteforvirring stor set aldrig ses ved brug af de runde sutter.
Hvorfor vi foretrækker latex frem for silikone
Derudover foretrækker vi latex, fordi det har en bedre elasticitet end silikone. På grund af elasticiteten vil din baby træne sit undertryk i den bagerste del af munden med den runde sut. Og din baby vil få styrket sin kæbemuskulatur.
Hvorfor vi kun har Bibs sut størrelse 2
De runde BIBS sutter findes i 3 forskellige størrelser, men vi fører kun en i webshoppen, og det er der en grund til.

Hvorfor ikke sut størrelse 1: Stilken på sutten skal nemlig have en vis længde for at nå op og stimulere din babys sutterefleks i ganen. Og sutten er ikke for stor til en nyfødt baby. Den mindste runde sut er for kort (størrelse 1, 0-1 måned) til at kunne det.

Anvender din baby en for kort rund sut, vil barnet ikke kunne holde sutten med tungen, men skulle holde sutten med musklerne omkring munden. Stramme muskler omkring munden gør ikke noget godt for amningen, tværtimod kan det være meget ubehageligt for den, der lægger bryst til.

Hvorfor ikke sut størrelse 3: Størrelse 3 sutten er overflødig, din baby har nemlig ikke brug for at skifte størrelse på sine sutter – ligesom størrelsen på din brystvorte jo heller ikke ændrer sig, i takt med at din baby vokser.

Derudover så er sutten i størrelse 3 tyk forneden, ved den del din baby har mellem tænderne og vil derfor give større suttebid. Hvilket der jo ikke er nogen grund til.

Derfor har vi kun Bibs sutten i størrelse 2. Bibs sutten og Baby Nova sutten (0-18 måneder) har samme størrelse på den del din baby har i munden.

God fornøjelse med alle de mange smukke Bibs suttefarver.

Ditte Bach jordemoder og direktør, Baby Instituttet

Viser 1–16 af 124 resultater