fbpx

Sovetid

Viser alle 62 resultater

Babys søvn er vigtig for din babys krop, hjerne og udvikling

Næst efter mad, omsorg og kærlighed fra mor og far er søvn en af de vigtigste ingredienser i en lille babys liv. Søvnen er vital for din babys krop, hjerne og udvikling. En baby er lille bitte og skal vokse og udvikle sig helt vildt i løbet af de første par år. Det kræver selvfølgelig en masse mad og stimuli, men kræver også en masse søvn.

Søvnen er uhyre vigtig for menneskers eksistens. Søvnen udhviler og restituerer kroppen, så den kan blive klar til nye fysiske udfordringer. Og måske vigtigst af alt: Søvnen renser hjernen. Efter en god lang lur, er de data, der er kommer ind, sikkert lagret, og hjernen klar til nye stimuli.

Hjernen har brug for søvn

En voksen hjerne har brug for 7-8 timers nattesøvn for at blive “renset”. Sover man for lidt, bliver kroppen udmattet, og hjernen bliver ikke “renset” ordentligt, hvilket vil gøre at mængden af stresshormoner i kroppen stiger.

Jo yngre en hjerne og en krop er – jo mere søvn har den brug for. Derfor har din baby ikke bare brug for at sove 11-12 timer om natten, men har også brug for søvn i løbet af dagen for at få søvn nok.

Flere og flere babyer har problemer med søvnen

På Baby Instituttet oplever vi en stigende tendens til, at flere og flere babyer har svært ved at sove, og få søvn nok. Og eftersom søvn er så utrolig vigtig, må der gøres noget for at hjælpe søvnen på vej.

Under kategorien sovetid finder du de ting, vi på Det Private Barselshotel og Baby Instituttet finder brugbare for at lave et dejligt sovemiljø for baby. Du kan også finde produkter, vi oplever der kan hjælpe søvnen på vej…

Se dig endelig omkring.

Jordemoder Lotte Drechsler

Lotte Drechsler, jordemoder Baby Instituttet.