Babytæppe & svøb

Viser alle 4 resultater

Babytæppe – der er da ikke noget så hyggeligt som det

Et babytæppe er både “Nice to have” og “Love to have”, fordi hvad er mere hyggeligt end det. Nogle bedstemødre – og måske også mødre, hygger sig i ventetiden med at strikke eller hækle et babytæppe. Men eftersom alle har mere og mere travlt og de gamle håndværksmæssige fag ikke bliver dyrket så meget mere – og mange derfor heller ikke kan strikke – kan du købe dig til glæden ved et lækkert babytæppe.

Babytæppe, hvad for du det brugt til?

Et babytæppe vil du få brug for fra din baby er helt lille, ja helt fra fødslen. De fleste babyer vil have et babytæppe over sig i autostolen for første gang, når de forlader hospitalet. Med mindre det selvfølgelig er vinter, så vil det være babydynen, der skal til for at holde din baby varm.

Et babytæppe bruges altså til lige at have rundt om din baby på vej ud i bilen, i autostolen, i barnevognen, på legetæppet til at have under din baby (bedst i bomuld). Når du sidder med din baby – og dynen vil være for varm. Senere vil du få det brugt i klapvognen til lige at have over din babys ben, når i er på farten og det er lidt koldt. Der er også mange større børn der bruger deres babytæppe til at lege med, så bliver bamse eller dukke lige puttet i det, på samme måde som nogen engang puttede dem selv. Det er da sødt ikke?

Du skal i hvert fald ikke frygte ikke af få det brugt.

Babytæppe i bomuld eller uld?

Vi er til et af hvert. Det er dejligt med uld, faktisk så er vi vilde med uld, men på en varm sommerdag og nogle gange også indenfor så er der alligevel mere stemning for et af bomuld. Ved at have et fint babytæppe i uld og et fint babytæppe i bomuld, så har du begge dele lige ved hånden og kan skifte mellem dem, som du har lyst.

Skal du vælge, så vælg et babytæppe i uld og et svøb i bomuld, du så kan bruge som tæppe selvom det langt fra vil være så tykt og dejligt som et rigtig tæppe.

Svøb, hvad bruger man dem til?

På Det Private Barselshotel og Baby Instituttet bruger vi svøb hele tiden til de nyfødte. Det kan være til at ligge på ved puslepladsen, hvis vi ikke bruger stofbleer. Men vi bruger mest svøb til at svøbe i, så derfor synes vi, at svøb skal være MEGET tynde. Det er vigtig, at barnet ikke får det får varmt, og svøbet skal ikke på ekstra men erstattet et lag tøj eller temperaturen skal reguleres ved at barnet i stedet for at have dyne på over det tynde svøb bare har sit babytæppe hen over sig.

De svøb, du finder her, har forskellige størrelser, men er alle så store, at du kan svøbe din baby i den. Nogle vil egne sig til at kunne bruges længe, fordi det er særligt store, hvor andre er lidt mindre og vil kunne bruges i kortere tid.

Vi synes, at alle har brug for et svøb eller 2. Vi kan i hvert fald ikke klare os uden på Baby Instituttet.

God fornøjelse.

Ditte Bach jordemoder og direktør på Baby Instituttet.