Uroer

En uro er fyldt af liv

En af de første ting en baby nyder er ofte en uro. Den hænger der, måske ved puslepladsen eller ved legetæppet og pludselig får din baby øje på dens skrappe farver eller skyggerne, når den bevæger sig.
En uro skal (også) være interessant at se på nedefra
De uroer vi har valg og har her i webshoppen er primært valgt ud fra, at de skal være sjove for barnet at se på. Hvis de ikke er det, så skal de i det mindste kunne sige noget. Ellers er der ikke meget fornøjelse ved det. Det er der desværre mange uroer, der ikke lever op til. De fleste er lavet med henblik på den voksne – hvilket jo er fjollet.

De fleste babyer ser det allermeste af tiden på en uro nedefra. Det vil sige at din baby ligger nede under uroen og ser op på den (nedefra). Forestil dig den vinkel og vurder nu uroen igen – er der noget at se på fra den vinkel? Hvis ja, så er den helt perfekt, hvis nej, der sker jo intet, så find en anden, der kan gøre livet sjovt for din baby.

Uroer træner synssansen

En uro er med til at skabe opmærksomhed med sine flotte farver. Den bliver især spændende når den kan bevæge sig, således at der sker noget nyt hele tiden. Hvis din baby har fået øje på noget spændende og det bevæger sig, så vil øjnene blive tvunget til at fokusere på en ting i bevægelse – det er øjentræning, og godt for din baby.

En uro høre ofte det første år til. Efter det så vil en uro mest bare skabe hygge. Så er den set så meget på, at den ikke har den store interesse mere. Barnet er i rivende udvikling og noget nyt er nu blevet mere interessant, men indtil da er der mange gode timer i en uro.

Uroer med musik – musikuroer

En anden type uroer du kan finde her i webshoppen er musikuroer. De er kendetegnet ved, at de hænger og er mere eller mindre interessante at se på for din baby. Udover det så kan en musikuro fange din babys opmærksomhed fordi den, når du trækker den op, kan spille en lille melodi for din baby. Nogle babyer falder til ro når musik-uroen giver sig til at spille – og den kan derfor med fordel bruges på puslepladsen til de babyer, der synes det er ubehageligt at blive puslet. Nogle gange kan det være lige netop en musik-uro der vender stemningen på puslebordet.

Smukke ting skaber stemning og glæde.

Jordemoder Ditte Bach, Baby Instituttet.

Viser alle 3 resultater