Hud mod hud

Viser det enkelte resultat

Ahh så dejligt at ligge hud mod hud…

Hud mod hud betyder, at du har din NØGNE baby til at ligge på dit NØGNE bryst med en dyne eller et tæppe hen over jer begge to, så I kan holde varmen. Det fleste babyer har ble på når de ligger nøgne hos mor eller far, så evt. tis og afføring lander der undervejs.

De seneste års forskning omkring amning har vist, at når moderen ligger meget hud-mod-hud med sit nyfødte barn opnåes følgende:

  • Barnets parathed til amning øges.
  • Barnet regulerer og holder temperaturen bedre.
  • Det gavner vejrtrækningen.
  • Det stabiliserer blodsukkeret.
  • Der kommer hurtigere mælk i brysterne (når barnet ligger hud mod hud med mor).
  • Der sker en øget udskillelse af alle de gode ammehormoner (hos moderen).

Alle de gavnlige fordele gælder specielt i de første døgn efter fødslen, hvilket har gjort at man på hospitalerne har måttet se på og revurdere nogle af de rutiner, som har været anvendt i mange år omkring nyfødte babyer. Hvor babyer ofte i gamle dage blev passet af personalet og kun kom ind til moderen for at blive ammet. I dag er en nyfødt baby sammen med sin mor (stort set) hele tiden, og der er også større fokus på hud mod hud kontakt.

Desuden ser det også ud til, at du som mor (og far), ved at ligge hud mod hud, også får en øget fornemmelse for dit barns signaler og behov.

Her under kategorien i webshoppen finder du produkter, der er udviklet til at fremme hud mod hud kontakten. Du kan selvfølgelig sagtens dyrke hud mod hud uden, men de produkter vi har udvalgt løser nogle af de problemstillinger vi også kan se, når forældre ligger hud mod hud med deres baby – som eksempelvis at armene flagrer, og at barnets søvn kan være mere let og/eller blive mere forstyrret (hvor andre babyer sover helt tungt).

God fornøjelse med at se, hvad vi har valgt og ikke mindst med at ligge hud mod hud med din baby – når den tid kommer.

Jordemoder Ditte Bach og jordemoder Lotte Drechsler, Det Private Barselshotel og Baby Instituttet.