Sutteflaske

Sutteflasker, hvilken slags skal du vælge?

Når man har en baby, der skal have sutteflaske, er der en del indkøb, der skal gøres. Hvad angår selve sutteflasken; kan man godt tænke: En flaske er bare en flaske. Hvis man imidlertid ser nærmere på de forskellige flasker, der er på markedet, kan man alligevel hurtigt se, at de ned i detaljen er meget forskellige.

En sutteflaske består overordnet set af to dele, selve flaskedelen og toppen, også kaldet flaskesutten eller sutten. Fælles for dem alle er, at de materialer, de er lavet i, er godkendt til mad-opbevaring og til, at babyer må sutte på dem.

Typer af flasker, (den del du har mælken i):

  • Sutteflasker i plast
  • Sutteflasker i øko plast
  • Sutteflasker i glas

Typer af flaskesutter (den del din baby har i munden):

  • Flaskesutter i naturgummi (de brune)
  • Flaskesutter i silikone (dem i klar plast)

Flaskesutterne kan have forskellige former:

  • Runde flaskesutter
  • Flade flaskesutter
  • Flaskesutter der ergonomiske – er runde og så kun flade i spidsen

Hvorfor vi kun sælger sutteflasker med runde flaskesutter

De flasker, vi sælger her i Baby Instituttets Shop, er ALLE runde. Det er de, fordi vi tror på, at den særlige evne det er, at kunne rulle tungen (som babyer også gør ved brystet) er vigtig både at dyrke og styrke. Eksempelvis ved man, at god tungemotorik er vigtig for en god taleudvikling. En rund flaskesut holder både tungespidsen og tungeroden mere aktiv under madningen – modsat en flad sut, hvor tungen ikke er specielt aktiv for at få mælken ud.

Den anden ting vi ser på, når vi vælger flaske er, at mælken ikke skal sejle ud af flasken, bare ved den mindste aktivitet. Omvendt skal det heller ikke være en kamp at få mælk ud af flasken, da det bare vil skumme mælken på vejen ud og give en masse luftproblemer.

Se dig omkring. Du kan under hver flaske læse om, hvad den kan, og hvad vi synes om den.

Ditte Bach jordemoder og direktør, Baby Instituttet.

Viser 1–16 af 25 resultater