Tøj til baby

Babytøj er et Need to have

Når din baby kommer til verden, kommer han eller hun jo i sin helt nøgne tilstand – og våd. I den tilstand kommer de fleste babyer direkte op på maven af deres mor, så mor og baby kan være tæt sammen igen. På den måde opleves verden ikke så skræmmende, som den kan gøre, når man det ene øjeblik kommer fra livmoderen og det næste øjeblik er landet i en helt ny verden. At ligge på mors mave giver tryghed.

Efter nogen tid hos mor vil de fleste babyer få tøj på kroppen for allerførste gang. Selve det at få tøj på, er de fleste babyer ikke så vilde med. Måske fordi det ofte ligger i forbindelse med den første undersøgelse af barnet. Hvis du spørger din baby, vil han eller hun helt sikkert hellere ligge på sin mors mave istedet for at blive undersøgt af en jordemoder. Men børneundersøgelse nogle timer efter fødslen er nu en gang need to do. Selve det at have tøj på, kan de fleste babyer faktisk rigtigt godt lide. Det giver en rar følelse af tryghed, og der kommer ikke kold luft direkte på huden.

Tøj til baby – din baby vil bedst kunne lide blødt

Når du vælger tøj til baby, kan han eller hun bedst lide at have noget blødt direkte mod huden. Altså skal det inderste lag være blødt. Om det er dyrt eller billigt, vil din baby ikke kunne mærke. (Medmindre kvaliteten afspejler sig i prisen). Om det er brugt eller ikke brugt ,vil din baby heller ikke kunne mærke til, så det vil være en smagssag for jer som forældre. Her i shoppen har vi selvsagt kun nyt, og du kan være sikker på at det er blødt.

Du bliver gladest for det babytøj der er nemt at give på

Babyer, der er helt små, er oftest ikke specielt glade for at få tøj af og på. Og da du måske endnu ikke er så rutineret i at give din baby tøj på, er det smartest at vælge tøj, der er nemt at give på. Det fungerer bedst, hvis det passer nogenlunde i størrelse, da det vil sidde bedst på kroppen. Hvis ærmer og ben i tøjet er for lange, fungerer det fint med at smøge det lidt op.

Klip mærkerne af babytøjet

Det er en god ide at klippe mærkerne af alt dit babytøj. Din baby vil i starten ikke være så stor, og nogle gange er mærkerne i tøjet meget store i forhold til tøjets størrelse. Det er altså noget af et mærke at have i sit tøj, og kan tage noget af glæden over den kvaliltet af tø,j du har investeret i. Mærkerne skal selvfølgelig være der til en start, så du ved hvordan tøjet skal vasket og om det må tørretumbler m.m.

Vask alt babytøj inden brug

Der er selvfølgelig regler for hvilke kemikalier, der må bruges til at fremstille babytøj, men der kan være rester tilbage i tøjet, når du køber det. Det er derfor altid en god ide at vaske ALT babytøjet inden du giver dit barn det på. Det gælder både babytøj og det tøj du køber til dit barn, når han eller hun vokser op.

Så se dig omkring og køb dig lidt babytøj til din baby – eller til din baby, der er på vej!

Ditte Bach jordemoder og direktør, Baby Instituttet.

Viser 1–16 af 95 resultater