Natlamper

Natlamper, hvad bruger man dem overhovedet til

Når man venter barn, ved man godt, at man skal op om natten, når baby kommer til verden. Det er ligesom en del af pakken med en babys ankomst til verden.

Det kan derfor være en fordel med en lille natlampe, så man kan lære sin baby forskel på nat og dag. En forskel der, for en baby, kan være svær at lære, hvis alt lys tændes i hele hytten om natten (ammested og puslepladsen, hvis din baby også skal have tør numse), så den er så godt som lige så oplyst om dagen. Med en natlampe, der begrænser lysmængden vil din baby bedre lære forskel på nat og dag.

Det er ikke ligegyldigt hvilken farve lys din natlampe har!

Det bedste er at sove om natten, bortset fra når man er en lille baby, så bliver man også nødt til at skulle spise om natten, for at få mad nok på døgnbasis. Men ellers…

Det kan man ikke, når man er forældre til en lille baby, der har brug for en. Så her må man gøre det næstbedste (for sig selv og sin baby), nemlig at begrænse lysmænden – OG være særlig opmærksom på, at det lys man har tændt skinner med rødt lys. Med andre ord undgå blåt og hvidt lys!

Blåt (og hvidt) lys forstyrrer nemlig melatonin produktionen, der er kroppens naturlige sovemiddel. Med en masse blåt lys, når du er oppe om natten, vil det blive sværere for dig – og din baby – at falde i søvn igen efter endt amning.

Det er derfor, du slet ikke kan finde natlamper her på Baby Instituttet der lyser blåt – hvor søde eller smarte de end er at se på, så er der absolut upraktisk. Du kommer i forvejen til at blive eller være presset med søvnen, og alt hvad der kan hindre søvn, ser vi derfor ikke som et godt køb. Og det samme gælder for din baby – der måske som mange andre babyer i dag, har eller får svært ved det der med søvnen.

Jordemoder Ditte Bach, Baby Instituttet.