LAGERFLYTTESALG I WEBSHOPPEN SPAR 25 % PÅ ALT (IKKE SOVEKURSER) ⇒
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Babygear

Savlesmæk til baby, hvornår & hvorfor?

En savlesmæk er en lille hagesmæk som din baby har om halsen i sin vågentid. Formålet med den er at fange den savl, der løber ud af din babys mund. Både fordi de fleste babyer producerer en masse mundvand og fordi babyer ikke har nogen tænder til at holde mundvandet tilbage. Så i stedet for at mundvandet bliver i munden og synkes, løber det ud af munden og ned på din babys tøj.

Savlesmæk, hvornår?

Savlesmække er ikke noget din baby har brug for helt fra starten, men noget der kommer til hen ad vejen. Man mener, at babyer begynder at savle mere, når tænderne er på vej. Og hvis man regner tænderne for at være meget langsomt voksende, kan det godt være rigtigt. I hvert fald savler de fleste børn en masse før, de får tænder – og også længe efter tænderne bryder frem. Ofte først i undermunden.

Savlesmække, der holder din babys tøj tørt

Det vil være forskelligt, hvor meget din baby savler, og hvad der er brug for. Det du skal undgå er, at din baby konstant er våd på blusen under munden. En konstant våd bluse vil køle din babys brystkasse ned – altså køle det område ned, hvor din babys lunger holder til (bag huden).  Nogle babyer savler så meget, at de vil have brug for en savlesmælk i uld eller en savlesmælk med en membran, hvor vandet ikke kan løbe gennem. Andre kan fint klare sig med en savlesmæk i bomuld, der lige tager det værste.

Savlesmække til hverdag og fest

Det vil være forskelligt, hvor pyntet du synes din baby skal være. Man kan lave savlesmækken til en sjov del af babys outfit eller bare holde sig til de helt neutrale. Savler din baby meget, vil din baby have savlesmæk på alle sine vågne timer. Og så har du brug for mange, da de hele tiden vil være til vask, og skal skiftes når de er blevet våde.

God fornøjelse med at finde nogle fine savlesmække til din baby.

Ditte Bach jordemoder og direktør, Baby Instituttet

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

 

error: Content is protected !!