KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Savlesmæk til baby, hvornår & hvorfor?

En savlesmæk er en lille hagesmæk, barnet har på i vågen tiden. Formålet med den er at fange den savl, der løber ud af barnets mund. Fordi de fleste babyer producerer en masse mundvand og fordi babyer ikke har nogen tænder til at holde mundvandet tilbage. Så i stedet for at mundvandet bliver i munden og synkes, løber det ud af munden og ned på din babys tøj. Problemet er, at tøjet bliver vådt, så barnet bliver vådt og ved det kan blive kold.

Med en savlesmæk kan den bare skiftes, uden at barnet skal generes af at have tøjet af, samtidig med at der ofte også er et vandafvisende lag i savlesmækken.

Savlesmæk, hvornår?

Savlesmække er ikke noget din baby har brug for helt fra starten, men et behov der kommer hen ad vejen. Babyer begynder ofte at savle mere, når tænderne er på vej. Især i de perioder hvor tænderne vokser nede i gummen, ses der ekstra meget mundvand. I hvert fald savler de fleste børn en masse før den første tand – og også længe efter at tænderne er kommet frem.

En savlesmæk skal holder din babys tøj tørt

Det vil være forskelligt, hvor meget en baby savler og hvad der er brug for, ligesom at der vil være nogle perioder med mere savl. Det du skal undgå er, at din baby konstant er våd på blusen under munden. En konstant våd bluse vil køle din babys brystkasse ned – altså køle det område ned, hvor din babys lunger holder til (bag huden).

Nogle babyer savler så meget, at de vil have brug for en savlesmæk i uld eller en savlesmæk med en membran, hvor vandet ikke kan løbe gennem. Andre kan fint klare sig med en savlesmæk i bomuld, der lige suger det værste. Og holder tøjet tørt,

Savlesmække til hverdag og fest

Det vil være forskelligt, hvor pyntet du synes din baby skal være. Man kan gøre savlesmækken til en sjov del af barnets outfit eller bare holde sig til de helt neutrale. Savler din baby meget, vil din baby have savlesmæk på i alle sine vågne timer. Og så har du brug for mange, da de hele tiden vil være til vask, og skal skiftes mange gange om dagen, når de er blevet våde.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!