Både barnevogne og klapvogne er lavet af en form for vandafvisende materiale, der gør at der ikke bliver vådt inde hos barnet, hvis man er på farten og der kommer en regnbyge. Hvis man gerne vil have at ens baby står udenfor og sover (i alt slags vejr), er det en fordel også at købe et regnslag til sin barnevogn. Regnslaget vil give en ekstra beskyttelse mod regn.
Vær opmærksom på at regnslag til barnevognen og klapvognen er to helt forskellige ting. Til klapvognen findes der regnslag med og uden ærmer og hætte til barnet, alt efter om barnet ligger ned i klapvognen eller sidder og skal se ud.
Du kan købe et regnslag, der passer lige netop til din barnevogn eller klapvogn. Kan du ikke finde det, kan du gå efter en anden model, der har omtrent samme størrelse som den barnevogn, du har til dit barn. Det er en fordel at investere i et regnslag af en kvalitet, der kan tåle kulde og frost uden at sprække.
Hold øje med at din baby ikke får det for varme – eller fugtigt
Er det varmt i vejret, skal du være opmærksom på at regnslaget vil gøre det ekstra varmt (og fugtigt) inde i vognen. Er det kun en byge på en relativt varm forårsdag eller efterårsdag, tag regnslaget af igen, hvis dit barn har en tendens til at blive varm (og sove lange lure).
Hvis du har en babyalarm kan du holde øje med temperaturen på den, ellers er det den gammeldags metode til at mærke barnet. Det gøres ved at mærke barnet i nakken eller på brystet, at barnet hverken mærkes kold eller varm der.
Tjek om madrassen er fugtig efter luren
Hvis din baby har sovet udenfor og haft regnslag på, så tjek madrassen, når du tager din baby op. Hvis den er våd og fugtig under bunden, fordi dit barn har haft det varmt, så stil den på højkant i kassen, så der kan komme luft ind under den og den kan tørre. Hvis barnevognen står i et skur så overvej om madrassen skal med ind for at kunne tørre mellem barnevognslurerne.
Et fugtig barnevogn kan være med til at gøre din baby syg, eksempelvis forkølet.