fbpx

Regnslag til barnevogn og klapvogn

Både barnevogne og klapvogne er lavet af en form for vandafvisende materiale, der gør at det ikke bliver vådt inde hos barnet hvis man er på farten og der kommer en regnbyge. Hvis man gerne vil have at ens baby står udenfor og sover (i alt slags vejr), så kan det være en fordel at købe et regnslag. Regnslaget vil give en ekstra beskyttelse mod regn.

Du kan købe et regnslag der passer til lige netop din barnevogn eller klapvogn, og kan du ikke finde det, så må du gå efter en anden model, der har omtrent samme størrelse som den vogn du har. Regnslag til barnevognen og klapvognen er to helt forskellige ting.

Det er en fordel at investere i et regnslag af en kvalitet, der kan tåle kulde og frost uden at sprække.

Hold øje med at din baby ikke får det for varme – eller fugtigt

Er det varmt i vejret, så vær opmærksom på at regnslaget kan gøre det ekstra varmt (og fugtigt) inde i vognen. Er det kun en byge på en relativt varm forårsdag eller efterårsdag, så tag evt. regnslaget af igen, hvis dit barn har en tendens til at bliver varm (og sove lange lure).

Tjek om madrassen er fugtig efter luren

Hvis din baby har sovet udenfor og haft regnslag på, så tjek madrassen, når du tager din baby op. Hvis den er våd og fugtig under bunden, så stil den på højkant i kassen, så der kan komme luft ind under den og den kan tørre op. Hvis barnevognen står i et skur, så overvej om madrassen skal med ind for at nå at kunne tørre mellem barnevognslurerne.

Et fugtig barnevogn kan være med til at gøre din baby syg, eksempelvis forkølet.

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.