KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Rebozo som smertelindring under fødslen

Rebozo-teknikken stammer fra de indianske jordemødre i Mexico, hvor rebozo stadig bruges som en naturlig del af jordemodero msorgen i graviditeten, under fødslen og i barselstiden. I Danmark har rebozo igennem de seneste år vundet mere og mere indpas på de danske fødegange som smertelindring og fødselshjælp.

Hvordan bruges rebozo?

Rebozo er en massageteknik, hvor rebozoen, der er et langt tørklæde, tages til hjælp. Rebozo bruges ved at den der giver rebozo ved hjælp af rebozo´en skaber blide nænsomme vugge- og rystebevægelser.Teknikken kan bruges til at afspænde og berolige kroppen. og er et meget nænsomt og effektivt værktøj, der føles rart og behageligt for den fødende.

Ved hjælp af de vuggende rystebevægelser kan rebozo også hjælpe barnet til at indstille sig bedre i bækkenet, så han eller hun ligger i den mest optimale position for at kunne rotere ud gennem bækkenet og fødes. Men også blot at flektere og rotere sit hoved på den mest hensigtsmæssige måde, så det fylder så mindst muligt i bækkenet.

  • Rebozo kan afspænde, udstrække og berolige kroppen, især omkring bækkenet
  • Rebozo kan berolige nervesystemet og bringe balance
  • Rebozo kan virke smertelindrende
  • Rebozo kan virke vestimulerende
  • Rebozo kan hjælpe din baby med at trænge korrekt ned i bækkenet

Rebozo under fødslen

Når du skal føde, kan du være heldig at få en jordemoder, der er trænet i at bruge rebozo. På den måde kan rebozo blive en integreret del af din fødsel. Det er dog mange jordemødre, der ikke kan give Rebozo eller kan holde til at give det. Vil du være sikker på at kunne få glæde af rebozo, er det dog allermest oplagt, at du og din partner selv tager et kursus i at bruge rebozo (og køber jeres eget rebozo tørklæde), så I selv kan udføre teknikkerne, og så I har haft tid til at øve dem inden fødslen.

  • Under fødslen kan rebozo være smertelindrende og have en beroligende effekt. Især hvis kroppen i graviditeten er blevet bekendt og tryg med øvelserne.
  • Under fødslen kan rebozo også bruges til at hjælpe din baby den rigtige vej ned igennem bækkenet. Indstille sig bedre i bækkenet, så dit barn bedre kan fødes.
  • Rebozo kan også bruges som en naturlig form for vestimulation. På den måde er det helt oplagt at bruge rebozo, hvis du for eksempel får vandafgang, men ingen veer. Som et godt alternativ til medicinsk vestimulation.

Ved selv at kunne rebozo kan I også bruge rebozo i løbet af graviditeten til at lindre eventuelle graviditetsgener og til at gøre kroppen bedre helt klar til fødslen.

Som kommende far kan Rebozoen være rigtigt godt at have en praktisk konkret opgave at udføre, der hjælper ens kvinde både i graviditeten, men især under fødslen. Og så giver øvelserne et dejligt samvær og styrker jeres samarbejde, der også kan bruges under fødslen.

Lær Rebozo med vores online kursus

I vores online rebozo kursus undervises I trin for trin i helt konkrete øvelser og teknikker med rebozo-massage, som I kan anvende til afhjælpning af graviditetsgener, til velvære og afspænding samt som smertelindring og vestimulering under fødslen. I kan tage online rebozo-kurset i det tempo, der passer jer.

I får undervining i hvordan I anvender rebozo´en. Både til brug i graviditeten men også til brug under selve fødslen. Vi gennemgår de grundlæggende teknikker, og I får vist, hvordan øvelserne laves korrekt.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!