LAGERFLYTTESALG I WEBSHOPPEN SPAR 25 % PÅ ALT (IKKE SOVEKURSER) ⇒
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Fodsel

Rebozo kan vende din baby fra UK, gøre dig fødeklar og smertelindre

Måske du har hørt om rebozo og tænkt, hvad i alverden er nu det for noget? Så læs bare med her og få svar på, hvad rebozo er, og hvad du kan bruge rebozo til, når du er gravid og når du skal føde.

Ordet rebozo betyder sjal og er i virkeligheden et stort tørklæde. Rebozo-teknikken stammer fra indianske jordemødre i Mexico. Her bruges rebozo´en stadig som en naturlig og integreret del af jordemoderomsorgen for gravide, fødende og barslende kvinder. Her i Danmark har rebozo igennem de seneste år vundet mere og mere indpas som et værktøj. Jordemødre bruger det på de danske fødegange, men i høj grad også i graviditeten.

Rebozo er en massageteknik, hvor det store og lange tørklæde tages til hjælp. Teknikken kan i særdeleshed bruges til at massere, dybdeafspænde og berolige den gravides krop og er et meget nænsomt og effektivt værktøj, som føles rart og behageligt for den gravide.

Hvad kan rebozo bruges til?

Rebozo kan bruges til rigtigt mange ting, men kort fortalt:

  • Rebozo kan afspænde, udstrække og berolige kroppen
  • Rebozo kan berolige nervesystemet og bringe balance
  • Rebozo kan lindre graviditetsgener
  • Rebozo kan virke smertelindrende
  • Rebozo kan hjælpe din baby med at trænge korrekt ned i bækkenet
  • Rebozo kan vende din baby fra underkropsstilling til hovedstilling
  • Rebozo kan virke vestimulerende

Hvordan bruges rebozo?

Rebozo bruges ved at en partner / hjælper (den der giver rebozo) ved hjælp af rebozo´en kan ryste og vugge den gravides / kvindens krop. Ved hjælp af blide nænsomme vugge- og rystebevægelser, samt udstrækningsøvelser, kan graviditetsgener afhjælpes. Det gælder både ryg- og lændesmerter men også ødemer og hovedpine kan lindres eller helt afhjælpes, Rebozo kan hjælpe den gravide til at få en god kropskontakt og afspænde kroppen, især omkring bækkenet. Herved opnås velvære og mere energi i kroppen.

Ved hjælp af vugge- og rystebevægelserne kan rebozo også hjælpe din baby med at indstille sig rigtigt i bækkenet, så din baby ligger i den mest optimale position til fødslen. Det kan både være at vende sig helt om fra underkropsstilling til hovedstilling. Men også blot at flektere og rotere sit hoved på den mest hensigtsmæssige måde, så det fylder så mindst muligt i bækkenet, og dermed giver det bedste betingelser for fødslen.

Du og din partner kan også tage vores online rebozo-kursus lige i det tempo, det passer jer. Her undervises I trin for trin i helt konkrete øvelser og teknikker med rebozo-massage, som I kan anvende til afhjælpning af graviditetsgener, til velvære og afspændning samt som smertelindring og vestimulering under fødslen.

Rebozo under fødslen

Når du skal føde, kan du være heldig at få en jordemoder, som er trænet i at bruge rebozo. På den måde kan rebozo blive en integreret del af fødslen. Vil du være sikker på at kunne få glæde af rebozo, så er det dog allermest oplagt, at du og din partner selv tager et kursus i at bruge rebozo (og køber jeres eget rebozotørklæde), så I selv kan udføre teknikkerne, og så I har haft tid til at øve dem inden fødslen.

  • Under fødslen kan rebozo være smertelindrende og have en beroligende effekt. Især hvis kroppen i graviditeten er blevet bekendt og tryg med øvelserne.
  • Under fødslen kan rebozo også bruges til at hjælpe din baby den rigtige vej ned igennem bækkenet.
  • Rebozo kan også bruges som en naturlig form for vestimulation. På den måde er det helt oplagt at bruge rebozo, hvis du for eksempel får vandafgang men ingen veer. Som et godt alternativ til medicinsk vestimulation.

Ved selv at kunne rebozo kan I også bruge rebozo i løbet af graviditeten til at lindre eventuelle graviditetsgener og til at gøre kroppen bedre helt klar til fødslen. Som kommende far kan det være rigtigt godt at have en praktisk konkret opgave at udføre, som hjælper ens kvinde både i graviditeten, men især undervejs i fødslen. Og så giver øvelserne et dejligt samvær og styrker jeres samarbejde, der også kan bruges under fødslen.

Her lærer I, hvordan I anvender rebozo´en. Både til brug i graviditeten men også til brug under selve fødslen. Vi gennemgår de grundlæggende teknikker, og I vises, hvordan øvelserne laves korrekt.

error: Content is protected !!