KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Puttekasser

Puttekasser er ofte lavet i træ eller plastik og består typisk af en boks med flere åbninger, hvor barnet skal indsætte matchende figurer eller klodser. En puttekasse er altså en hul kasse med huller i i forskellige former. Til hullerne hører former og figurer. Når figuren puttes ind i hullet, der passer til den, lander den i kassen. Når alle figurer er puttet i kassen er opgaven løst og puttekassen kan så tømmes og det hele starter forfra igen – på den gode måde.

Puttekassen en opgave i løser sammen

De fleste puttekasser er ret svære at tumle, da der ofte er virkelig mange forskellige figurer at holde styr på og kunne se formen på. Det er derfor bedst at gå med en puttekasser, der er ret simpel. Den vil passe bedre til det mindre barn og det større barn, har ofte ikke så stor interesse i puttekasser.

En puttekasse kræver også ofte en del voksenhjælp i starten og er en hyggelig ting at lave sammen. Ved sammen at løse opgaven med at identificere og indsætte figurerne korrekt styrkes barnets sociale interaktion og kommunikation. Når dit barn kan selv, kan du side på afstand og nyde hvor god dit barn er blevet til det, I har øvet sammen. Hvilket er mindst lige så skønt.

Puttekasser er stimulerende for baby

Formålet med en puttekasse er at have det sjovt, samtidig med at barnets finmotoriske færdigheder, rumlig bevidsthed og forståelse for former og farver udvikles og styrkes.

Puttekasser fremmer udviklingen gennem leg og udforskning af formerne, farverne og figurerne. Puttekasser udvikler ikke kun dit barns motoriske færdigheder, men også de kognitive evner og problemløsningskompetencer. Gennem figurernes og klodsernes placering, der skal passe i de tilsvarende åbninger, styrker barnet sin øje-hånd koordination.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!