KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Pusleunderlag til baby

Et pusleunderlag er et stykke, du ligger under din baby, når du pulser. Ofte vil det være, når du pusler din baby andre steder end på puslebordet, således at din baby ikke kommer i kontakt med underlaget (der måske er et offentlig område, et sted mange pusler eller er i berøring med) eller så tis og afføring fra din baby ikke kommer på der, hvor du lægger din baby.

Et pusleunderlag er en mobil puslestation

Et pusleunderlag er især til, når du er på farten med din baby, på den måde kan du hvor som helst lave en puslestation. Det kan være på et puslebord på et offentligt toilet eller på en seng, sofa eller lignende, når du er hjemme hos familie og venner.

Du kan også med fordel bruge pusleunderlaget derhjemme, når du eksempelvis pusler din baby på sofaen i stuen (for at kunne holde et øje med storesøster eller storebror) eller på sengen om natten (for at holde nætterne mere stille og rolige, uden for meget stimulation). Det bedste er også at have en rigtig pusleplads derhjemme, et sted hvor du har alle de ting du skal bruge eller kan få brug for under puslingen.

Hvis du også skal have en pusletaske eller allerede har en, kan den meget vel være med et indbygget pusleunderlag. Er den pusletaske du er faldet for uden pusleunderlag eller har du en almindelig taske, du vil bruge som “pusletaske”, er det en fordel at købe et pusleunderlag og have med i tasken, til at pusle din baby på.

Pusleunderlaget skal være blødt at ligge på

Et pusleunderlaget skal være blødt for din baby at ligge på. Ofte er de at kviltede stof, svarende til at ligge på et håndklæde. Er dit pusleunderlagen ikke blødt, skal det der er under pusleunderlaget være det.

Et pusleunderlag skal kunne suge og holde på vand

Et funktionelt pusleunderlag udmærker sig ved at være vandafvisende eller vandtæt. Den helt store fordel er hvis du eksempelvis pusler din baby på den egen eller en andens sofa, seng eller lignende, og din baby under puslingen får tisset, at det går igennem og gør det du har under pusleunderlaget vådt af urin eller den helt gule våde babyafføring.

Pusleunderlaget skal også helst kunne suge noget, så hvis din baby tisser, at det ikke løber ud til alle sider og gør din baby våd, men suges op af underlaget eller en stofble du har mellem din baby og pusleunderlaget.

Pusleunderlag, der kan bruges igen og igen

De fleste pusleunderlag kan bruges igen og igen – og også bruges til barn nummer 2 eller 3. De er ofte lavet af noget kviltet stof, det vil sige, stof svarende til en dynejakke. Det vatterede stof gør underlaget lidt blødt at ligge, uden at det fylder en masse. Det er smart at pusleunderlaget er handy, så du nemt kan have det med i tasken eller under armen.

Engangs pusleunderlag

Engangspusleunderlag er ofte bare et stykke plastik, der gør at vand eller tis ikke kan trænge igennem og noget tyndt blødt materiale på den anden side, der suger eventuel urin og afføring. Det kan også være noget plastiklignende materiale, der ikke kan suge alverden, men er vandafvisende og dermed beskytter underlaget du pusler din baby på.

Engangspusleunderlag, kan bruges flere gange, indtil det er blevet beskidt. Herefter kasseret du det.

Hav en stofble under din baby på pusleunderlaget

Det er altid smart at have en stofble mellem din baby og både puslepuden og pusleunderlaget. Det hører sig ligesom til. Stofbleen er med til at suge eventuel urin og afføring og vand fra puslingen. Ligesom det holder underlaget bedre rent. På den måde kan du undgå at vaske dit pusleunderlag så tit – og dermed stå og mangle det. Ligesom det giver en langt bedre hygiejne under din baby.

Ved engangspusleunderlag gør det at du kan bruge det flere gange, og du på den måde skåner miljøet.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!