KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Pusletaske

En pusletaske er en speciel designet taske, hvor du har alt det udstyr, du skal bruge for at kunne pusle din baby, svarende til puslebordet derhjemme. Det er så at sige en mobil pusleplads, du altid har lige ved hånden, når din baby har brug for en tør numse. Der findes pusletasker med og uden indbygget pusleunderlag.

Pusletaske med indbygget pusleunderlag

En pusletaske med indbygget pusleunderlag fungerer på den måde, at når du folder den ud, så har du et sted at pusle din baby. Altså en del der fungerer som pusleplads og en del til det udstyr du har brug for, for at kunne pusle din baby. Puslepude-delen er ikke så blød eller tyk som en normal puslepude, men stadig meget mere blød for din baby end ikke at ligge på noget eller bare at ligge på en stofble. Den del er ofte svarende til et pusleunderlag.

Forskelligt fra pusletaske til pusletaske hvordan de er placeret, er der et utal af rum til alle de ting du har brug for når du pusler din baby. Herunder til stofbleer, bleer, noget at vaske din babys numse med. Det kan være vådservietter eller som et bedre alternativ, i hvert tilfælde så længe din baby er helt lille, babypads, du har gjort våde hjemmefra. Der er i de fleste pusletasker også ekstra plads, det kan være til ekstra tøj, pumpeudstyr, ammeindlæg, flaskeudstyr og lignende.

Pusletaske uden pusleunderlag

Selvom en pusletaske er kendetegnet ved at man kan pusle sin baby på den, så findes der også pusletasker uden indbygget pusleunderlag, altså uden et sted at lægge ens baby. Hvor det faktisk bare er en taske med rigtig mange rum, så det er nemmere at holde styr på det udstyr man har med sig på farten. Der så undgår at ligge i bunden af en taske og rasle rundt.

Her du sådan en pusletaske, har du også brug for et pusleunderlag. Det vil du folde ud og lægge din baby på, når du skal pusle din baby. Du vil  have alle de ting du skal bruge til puslingen i pusletasken.

Hvad du skal gå efter, når du vælger pusletasken

Det gør ofte noget godt, at du synes din pusletaske er pæn. Den er selvfølgelig lige god om den ikke er det, men det er en du skal have med dig, hver gang du er ude og sikkert også i mange år fremover. Det er selvfølgelig afgørende, at den er funktionel, men den kan lige så godt også være pæn, så du får den brugt. Husk den skal både klæde dig – og din partner.

Det er smart at pusletaske ikke er for lille, så du kan have de ting med, du skal bruge. Som minimum 2-3 sæt tøj, nogle stofbleer både til hoved og hale, en stak bleer (5-10 stk), vådservietter eller lignende, numsecreme, hvis din babys numse er rød, sutter, en drikkedunk m. m. Omvendt skal pusletasken heller ikke være for stor. Den skal ud over at kunne indeholde alt hvad du skal bruge på en dag, ikke være større end at den er nem lige at tage over armen, når du skal af sted. Husk på at du også ofte vil have din baby i armene.

Herudover skal pusletasken være funktionel. Et pusleunderlag kan også fint gå sammen med en mulepose eller en hvilken som helst anden taske, hvorved du så slet ikke behøver nogen pusletaske. Fordelen ved at have en pusletaske er at pusletasker har flere lommer, så man lettere kan have “et system” eller få fat i tingene med den ene hånd (mens man holder sin baby med den anden hånd).

Med en god pusletaske har du alt hvad du skal bruge til puslingerne lige ved hånden.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!