Med et puslespil står dit barn overfor en opgave. Puslespillet skal selvfølgelig være afstemt din babys alder, så du starter med de nemme med kun få brikker. Disse tidlige puslespil er typisk designet med store, farverige brikker, der er lette for små hænder at håndtere. Hver brik passer end i et bestemt hul og tilsammen dannes der et billede, der nu kan ses af barnet. Det er selvfølgelig sjovere med flere farver.
Den næste sværhedsgrad af puslespil består også af brikker, men i stedet for at hver brik har deres eget hul, så sidder brikkerne nu sammen, som vi kender det fra voksne puslespil.
Den næste sværhedsgrad er en plade skåret ud i brikker. Brikkerne danner, når de har fundet deres rette plads, et billede, der kan ses når puslespillet er samlet.
Gentagelse, gentagelse, gentagelse
Med puslespil gælder det også om at lave det samme puslespil flere gange – igen og igen. Det vil opbygge dit barns forståelse og oplevelse af at mestre opgaven.
Med tiden vil de puslespil, du udfordrer dit barn med, gradvist kunne blive svære og svære – med flere og flere brikker. På den måde vil dit barn kunne vokse med opgaven.
Puslespil fremmer udviklingen
Formålet med disse puslespil er ikke kun at underholde, men også at fremme barnets motoriske færdigheder og kognitive udvikling. Puslespil stimulerer hjernen og kan ses som en forløber for den matematik, dit barn senere skal lære. Det er en samtidig en opgave, der skal løses, og dit barn lærer at gå til opgaver – og finde ud af løsninger.
Dertil skal din baby også styre brikkerne, der styrker de finmotoriske færdigheder, når din baby griber og får placeret brikkerne i hullerne – får hul og brik til at passe sammen. Denne proces bidrager til udviklingen af hånd-øje-koordination og rumlig bevidsthed. Barnet lærer samtidig at identificere former, farver og mønstre, hvilket er afgørende for deres tidlige kognitive udvikling.
Andre artikler om udstyr
- Bolde er super sjove og gode for baby
- Stabletårne er lige sagen…
- Læs om babys bedste ven „bamse‟
- Hvor ofte skal sutte skiftes =>
- Tyngdedyne som hjælp til søvn