FRI FRAGT VED KØB OVER 499 i WEBSHOPPEN ⇒
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Babygear

Pumpebh – smart hjælp til dig der pumper

Er du havnet i en situation, hvor du skal pumpe flere gange om dagen (og måske også i mange timer), så har du nok opdaget, at det er temmelig dræbende at sidde der og pumpe – også selvom det tjener til et godt formål. Hvis ja, så vil en pumpebh være lige noget for dig.

Udpumpning uden pumpebh, kvinder holder flaskerne

Med en pumpebh, vil du kunne gøre udpumpningen til dit frikvarter, fordi du får hænderne fri. Du vil faktisk kunne læse lidt, ringe til en veninde (hvis du kan overdøve din brystpumpes summen) eller bare surfe rundt på nettet – eksempelvis hente viden her på Baby Instituttet ;-).

Du kan selvfølgelig også være mere praktisk, og få sat en vask over, hængt tøj op eller tømt opvaskemaskinen. Alt imens du pumper, hvis din pumpe er så smart, at den kan køre uden strømledning (på batteri).

Hvad er en pumpebh?

En pumpebh er en bh, der holder flaskerne, imens du pumper, så du selv slipper for at holde flaskerne med dine hænder.

Pumpebh´er kan have lidt forskellige udformninger, men fælles for dem er, at der er lavet hul til brystpumpens tragte, på en måde så bh’en holder tragtene og flaskerne med den udmalkede mælk. Det gør, at du får hænderne fri til at kunne gøre noget andet. Her kan du se Medela pumpebh i brug på vores barselshotel.

De fleste pumpebh’er er mest velfungerende til dobbelt pumpning, hvor begge hænder netop ellers er i brug, men kan også bruges hvis du bare skal pumpe fra et bryst. Når man pumper fra et bryst, skal man (måske) lige vende sig til, at den anden brystvorte stikker ud gennem pumpebh’en under udpumpningen. Men tager du en skjorte over, kan det ikke ses.

Ingen trætte arme – og unødigt træk i brystvorten

En pumpebh kan mindske trækket i brystvorten under pumpning. Den er nemlig med til at sikre at tragten bliver ved med at sidde korrekt på brystet under hele udpumpningen. Det gør den, fordi pumpebh´en sidder godt til, og dermed sikres du imod at tragtene glider og giver risiko for at lave et forkert eller et skævt træk i brystvorten (det kan nemlig give skader, av av). Og så er det selvfølgelig heller ikke uden betydning, at du ikke får trætte arme af at sidde og holde flasker og tragte i flere timer dagligt.

En (måske) positiv effekt på mængden af mælk

Mange der pumper sidder og ser (ofte alt for lidt) mælk løbe ned i flasken, og det er ikke noget man bliver særlig munter af. Det kan derfor have en gavnlig effekt på mængden af mælk og nedløbsrefleksen ikke at sidde og vente på at mælken løber og se på, hvor meget der nu lander i flasken. Med en pumpebh kan du aflede opmærksomheden, og gøre noget godt for dig selv og dermed fremme oxytocin produktionen og dermed din mælkeproduktion.

En helt ny frihed til at gøre ting, mens du pumper!

Hvis du havner i en situation, hvor du bliver nødt til at udpumpe dagligt og måske også flere gange om dagen, så er en pumpebh sagen. Den er relativt dyr, men i betragning af, hvor meget tid du får forærende ved at kunne gøre noget andet med dine hænder imens du pumper, i stedet for “bare” at skulle sidde og holde på nogle flasker, må det siges at være en god investering.

Man kan selvfølgelig klare sig uden en pumpebh, men hvis du skal pumpe dagligt, hvorfor så ikke gøre det lidt nemt? En pumpebh kan give dig tid og dermed lidt ekstra overskud midt i en travl dag som spædbarnsmor.

Hvis du skal pumpe meget, vil du kunne hente flere timer på en dag, hvor du kan gøre noget godt for dig selv imens du pumper.  Om ikke andet så kan du få drukket noget, som du ovenikøbet kan hente i køleskabet, imens du pumper, hvis du skulle have glemt det inden du satte dig 😉

Andre artikler om babygear

Andre artikler om flaske

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

 

error: Content is protected !!