fbpx

Blog

Amning & flaske / Det sker på Baby Instituttet

Pressemeddelelse om vores AMMEBOG (dec 2017)

Pressemeddelelse om vores AMMEBOG (dec 2017)

Baby Instituttets ammebogs forside. Køb bogen her.Amning er ved at uddø! Det er måske sat lidt på spidsen. Men det er realiteten, at flere danske kvinder opgiver at amme deres børn, selvom det er Sundhedsstyrelsens anbefaling – og mange rigtig gerne vil.

De ved bare ikke hvordan, de får amningen til at lykkes. For selvom amning er en naturlig ting, er amning ikke noget, der nødvendigvis kommer naturligt. Det skal læres!

Vi går til fødselsforberedelse for at lære at føde. Men med nedskæringer og få eller ingen dage på barselsgangen, hvor skal kvinder så lære, hvordan de ammer? Amning er et håndværk, der skal læres – samtidig med, at det optimalt set, skal fungere fra dag 1. for at give den bedste teknik, bedste produktion og inden smerter.

Vi ser med ærgrelse på udviklingen og træder nu til handling – de vil med deres nye bog “Amning med ESA-metoden” give kvinderne den viden og lærdom, der skal til, for at få succes med amningen.

Jordemødrene bag bogen oplever:

– at mange mødre bliver overraskende og ulykkelige over, hvor svært amning er
– at mange mødre ikke er forberedt på, hvad det kræver, og hvordan man gør
– at for få ressourcer i sundhedssystemet giver mødre en dårlig start på amning

Det resulterer i:

– at et stort antal danske kvinder opgiver at amme
– at kvinder ammer forkert, og derfor ammer i smerte
– at mange kvinder ikke har nok mælk, fordi de er kommet forkert fra start
– at nyfødte på genindlægges som følge af, at amningen ikke har fungeret optimalt derhjemme.

Den ærgerlige tendens skal vendes nu!

Vi startede Barselshotellet i Gentofte, der blev efterfulgt af vidensdelings-sitet “Baby Instituttet”. Begge dele kom på baggrund af mange år som jordemødre i det offentlige system, hvor de ikke følte, at der var tid og overskud til at hjælpe de nybagte mødre og nyfødte ordentligt.

Den 4. December 2017 udkommer deres ‘hands on’ bog om den metode, de bruger, når rigtig mange kvinder lægger vejen forbi for at få hjælp med amning. “ESA-metoden”, der dækker over  “Effektiv, Smertefri Amning” bygger på de teknikker, vi har udviklet for selv at kunne lægge babyerne korrekt til, og for at kunne lære mødrene at gøre det samme.

Før i tiden gik amme-viden i arv fra kvinde til kvinde, og jordemødre havde mødrene i omkring en uge på barselsgangen til at lære dem at amme. I dag er mange mødre meget alene og aner ikke, hvor de skal starte og slutte.

“Det er den første rigtige praksis-ammebog, jeg er stødt på”, påpeger Ditte Bach:

“Bogen er en “sådan gør du, når du sidder med din baby i armene og skal have din amning til at fungere bog”. Jeg har oplevet på egen krop og som jordemoder i det offentlige sundhedssystem samt på Baby Instituttet, at amning for de fleste ikke bare er noget, man gør, eller bare lige får til at lykkes. Det har derfor været vigtig for mig at skrive en meget praktisk ammebog, hvor man for eksempel ikke bare får at vide, hvordan brystvorten skal være placeret i barnet mund, men rent faktisk lærer, hvordan man placerer brystvorten, så den ikke beskadiges.”

Med bogen “Amning med ESA-metoden” vil jordemødrene slå et slag for, at flere mødre kan få succes med at amme ved at få viden og praktiske hands-on teknikker til at forberede sig før fødslen og vide præcis, hvad de kan gøre for at undgå smerte, sætte mælkeproduktionen op og sikre sig at den lille ammer korrekt.