HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Pletblødning – uproblematisk lille blødning

Pletblødning er en lille blødning, der kommer fra skeden. Pletblødning kan godt forekomme i graviditeten – hvor man ellers ikke forventer at bløde fra skeden. Derfor kan man også let blive meget forskrækket, hvis man pludselig ser blod på wc papiret eller i underbukserne.

Pletblødning ved wc besøg, kvinde sidder på wc

Pletblødninger er dog relativt normale. Omkring 10 – 15 % af alle gravide oplever en eller flere episoder med friske eller brunlige pletblødninger i løbet af det første trimester. Pletblødninger i andet trimester er mere sjældne. For så at blive hyppigere igen i 3. trimester og hen i mod slutningen af graviditeten.

Har du mange små pletblødninger, er det IKKE normalt og du bør vende det med din jordemoder eller læge.

Pletblødning i 1. trimester?

Pletblødninger i 1. trimester kommer oftest af:

Pletblødning i 2. trimester?

Pletblødning i 2. trimester er oftest kontaktblødning, hvor blødningen opstår efter eksempelvis samleje eller fysisk aktivitet. Kontaktblødning kan også komme efter gynækologisk undersøgelse, vaginal eksploration eller vaginal scanning, hvor berøring af livmodermunden provokerer den til at bløde en smule.

I 2. trimester kan man også opleve tegnblødning, hvilket kan være et forvarsel om truende for tidlig fødsel.

Hvis man har forliggende moderkage (placenta prævia), kan det også være en årsag til pletblødning i 2. trimester. Blødning skal altid undersøgeres nærmere, hvis din moderkage er forliggende.

Pletblødning i 3 trimester?

Småblødninger i 3. trimester kommer oftest af:

  • Kontaktblødning, meget normal.
  • Tegnblødning som optakt til begyndende fødsel. Kommer fra aktivitet i den nederste del af livmoderen.
  • Forliggende moderkage, hvis du har det.

Andre artikler om graviditet

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!