Det er normalt at have afstand mellem de lige mavemuskler efter 9 måneders graviditet med en baby, der sidst i graviditeten har fyldt godt til.  Du vil kunne se, når du rejser dig fra sengen, at det buler ud mellem de lige mavemuskler – som en bjergkæde på langs af maven.

Og her er det så nærliggende at tænke, at den skal trænes væk…

Men pas på med mavebøjninger efter fødslen!

Mavebøjninger efter fødslen, hvor de lige mavemuskler trænes, vil nemlig med ret stor sandsynlighed slet ikke give dig den flade mave, du ønsker dig!

Men endnu værre…

  1. Med træning af de lige mavemuskler risikerer du at øge afstanden mellem de to ydre mavemuskler
  2. Med mavebøjninger efter fødslen risikerer du, at din bækkenbundsmuskulatur bliver mere slap end den er i forvejen efter fødslen.

Mavebøjninger efter fødslen er et NO GO!

Afstanden mellem de to mavemuskler er en naturlig del af graviditeten  og skal have lov at hele – have tid til at finde sammen igen.

Hvad du rigtigt gerne må!

Du må rigtig gerne træne din bækkenbundsmuskulatur, den ligger rent faktisk bare og venter på det.

Det er nemlig sådan at din bækkenbundsmuskulatur skal trænes op, inden du kan starte med mavebøjninger. Når du laver mavebøjninger, øger du nemlig presset ned mod bækkenbundsmuskulaturen. Den skal derfor være så stærk, at den kan modstå presset, inden du kan komme i gang med mavebøjningerne.

Og så må du må rigtigt gerne begynde aktivt at bruge de skrå mavemuskler. 

De dybe tværgående mavemuskler vil give dig en stabil og stærk ryg og mave. Dem kan du træne med et hav at øvelser (uden belastning) og hverdagsaktiviteter.

Aktiveres de tværgående mavemuskler og bækkenbundsmuskulaturen på en gang, kan du ikke gøre det bedre for din krop lige efter fødslen.

Vær opmærksom på at din bækkenbund skal være den stærkeste!

Mærker du tyngde forneden, så er det du gør/har gjort for hårdt for din krop set i forhold til styrken af din bækkenbundsmuskulatur lige nu.

God fornøjelse!