HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Ømme bryster og ømme brystvorter & gravid

De fleste har on and off ømme brystet og brystvorter igennem gravidteten og nogle har enormt ømme bryster og brystvorter i store dele af graviditeten. Ofte er brystvorterne mest ømme i starten af graviditeten og brysterne mest ømme i slutningen af graviditeten.

Hvorfor er brysterne og brystvorterne ømme i graviditeten?

Ømme bryster og brystvorter i graviditeten kommer af, at brysterne gør sig klar til at skulle blive mælkeproducerende leverandører for din baby.

Brystvorterne vokser i størrelse og mørknes i farven. Det brune område omkring brystvorten vokser ligeledes. Under disse forandringer kan brystvorterne blive sensitive og ømme og hos nogle ekstremt sensitive og ømme.

Inde i brysterne dannes der nyt væv og der gøres klar til dannelsen af brystmælk. De fleste oplever, at deres bryster vokser en eller flere størrelser under graviditeten. Det er normalt, at brysterne tilsammen bliver 0,5 kg større i løbet af graviditeten.

Hvad er naturens formål med sensitive brystvorter?

Den øgede sensitivitet i brystvorterne, som du i graviditeten mærker som ømme brystvorter, er naturens måde at hjælpe dig til at lykkes med amningen.

Ømme brystvorter hos gravid

Med dine nye super sensitive – og lige nu måske bare ømme brystvorter – vil du få ondt med det samme hvis din baby ikke har korrekt fat om brystvorten under amningen. På den måde vil du vide, om din baby har korrekt fat. Smerte under amningen altid er et tegn på, at teknikken bør optimeres.

Den gængse opfattelse hos kvinder, men også fagpersoner og ammevejledere, er blevet, at det kan gøre ondt at amme, dog primært i starten. I dag er det blevet ”tilladt” at kvinder har smertefulde amninger. Det kan ikke være mere forfejlet.

Smertefulde amninger øger sandsynligheden for IKKE at lykkes med amningen, enten fordi du får for ondt og ikke kan udholde amningen, eller fordi din baby grundet sutteteknikken ikke får mælk, og fordi dine bryster ikke responderer med en passende produktion.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

DET ESSENTIELLE
GRAVIDITETS FORLØB

EN ALL INKLUSIVE ADGANG TIL VIDEN DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET MED LANGT FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL

Til 0 kr får du

Vi følger dig helt tæt igennem din graviditet og de første mindst 100 dage af din babys liv, med daglige guldkorn i din indbakke. Du får viden om graviditeten, fosterudviklingen i livmoderen, fødslen, amningen, din babys udvikling efter ankomst. Bliv også klogere på babyudstyr og anvendelse med mere. 

Derudover får du en unik adgang til gode rabatter. Samt løbende adgang til guides og indhold der følger din graviditet, din baby og din barsel. Kort sagt, tilmeld dig og undgå at gå glip af noget (vigtigt). 

error: Content is protected !!