KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Ømme bryster og ømme brystvorter & gravid

De fleste har on and off ømme bryster og brystvorter under graviditeten og nogle har også enormt ømme bryster og brystvorter i store dele af graviditeten. Ofte er brystvorterne mest ømme i starten af graviditeten og brysterne mest ømme i slutningen af graviditeten.

Hvorfor er brysterne og brystvorterne ømme under graviditeten?

Ømme bryster og brystvorter i graviditeten kommer af, at brysterne gør sig klar til at blive mælkeproducerende leverandører til din baby.

Brystvorterne vokser i størrelse og mørknes i farven. Det brune område omkring brystvorten vokser ligeledes. Under disse forandringer kan brystvorterne blive sensitive og ømme og hos nogle ekstremt sensitive og ømme.

Inde i brysterne dannes der nyt væv og der gøres klar til dannelsen af brystmælk. De fleste oplever, at deres bryster vokser en eller flere størrelser under graviditeten. Det er normalt, at brysterne tilsammen bliver 0,5 kg større i løbet af graviditeten.

Hvad er naturens formål med sensitive brystvorter?

Den øgede sensitivitet i brystvorterne, som du i graviditeten mærker som ømme brystvorter, er naturens måde at hjælpe dig til at lykkes med amningen.

Ømme brystvorter hos gravid

Med dine nye super sensitive (og lige nu måske bare ømme) brystvorter, vil du få ondt med det samme hvis din baby ikke har korrekt fat om brystvorten under amningen. På den måde vil du vide, om din baby har korrekt fat eller skal af og teknikken optimeres. Smerte under amningen er altid et tegn på, at teknikken bør optimeres.

Der er en opfattelse af, at det godt må gøre ondt at amme, dog primært i starten. Det er ikke korrekt. Smertefulde amninger øger i stedet sandsynligheden for IKKE at lykkes med amningen, enten fordi du får for ondt og ikke amningen måske ikke kan udholdes, eller fordi barnet, grundet sutteteknikken, ikke får mælk nok og kommer i mistrivsel eller brysterne ikke stimuleres godt nok i forhold til at etablere en god mælkeproduktion. Alle dele er lige kritiske for amningen.

Vil du vide mere;

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!