KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Nyser baby? Min nyfødte baby nyser

Det er meget normalt at nyfødte babyer nyser – og nogle nyser også flere gange om dagen. Som nybagte forældre kan man godt tro at ens lille pode er blevet forkølet, men du kan være helt rolig, det er ikke derfor din nyfødte baby nyser.

Nyfødt baby der nyser!

Hvorfor nyser nyfødte?

Nyfødt nyser, fordi de kan – og fordi de IKKE kan rømme sig eller hoste.

Når man kommer fra livmoderen har ens næse være fyldt med vand. Luften uden for livmoderen virker derfor meget tør til sammenligning med at have vand i næsen. Sidder der nogle støvpartikler i din babys hals eller er slimhinderne i din babys næse lidt generet, vil nyserefleksen blive udløst – og din baby vil nyse. Med et nys vil det, der sidder, blive blæst op og ud, eller et andet sted hen, hvor det ikke generer.

Nys er altså den måde en nyfødt baby renser sin næse eller sit svælg på.

Nogle babyer nyser ofte flere gange i træk

Du vil måske opleve, at din baby ikke bare nyser én enkelt gang, men måske så godt som altid nyser 2 gange eller 3 gange i træk. Det er ikke til at sige hvorfor, men det ser ud til at det samme barn har en tendens til at nyse det samme antal gange, hver gang han eller hun nyser. Det ser også ud som om, at det kan være arveligt. Vi hører i hvert fald ofte en af forældrene fortælle, at “det plejer du også at gøre”, når vi har en baby der nyser på den måde.

Nys flere gange i træk er altså også normalt og skyldes samme årsag som ovenover beskrevet – nemlig at rense næse og svælg.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!