HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Nyser baby? – min nyfødte baby nyser

Det er meget normalt at nyfødte babyer nyser – og nogle nyser også flere gange om dagen.

Nyfødt baby der nyser!

Som nybagte forældre kan man godt tro at ens lille pode er blevet forkølet, men du kan være helt rolig, det er ikke derfor din nyfødte baby nyser.

Hvorfor nyser nyfødte?

Nyfødt nyser fordi de kan – og fordi de IKKE kan rømme sig eller hoste.

Når man kommer fra livmoderen har ens næse være fyldt med vand. Luften udenfor livmoderen virker derfor meget tør til sammenligning med at have vand i næsen. Sidder der nogle støvpartikler i din babys hals og generer vil nyserefleksen blive udløst – og din baby vil nyse. Med et nys vil det, der sidder blive blæst op og ud, eller et andet sted hen, hvor det ikke generer.

Nys er altså den måde en nyfødt baby renser sit svælg på.

Nogle babyer nyser ofte flere gange i træk

Du vil måske opleve, at din baby ikke bare nyser én enkelt gang, men måske så godt som altid nyser 2 gange eller 3 gange i træk. Det er ikke til at sige hvorfor, men det ser ud til at det samme barn har en tendens til at nyse det sammen antal gange, hver gang han eller hun nyser. Det ser også ud som om, at det kan være arveligt. Vi hører i hvert fald ofte en af forældrene fortælle, at “det plejer du også at gøre”, når vi har en baby der nyser på den måde.

Nys flere gange i træk er altså også normalt og skyldes samme årsag som ovenover beskrevet – at rense svælget.

error: Content is protected !!