HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Nyfødt og lige forløst ved kejsersnit

De fleste nyfødte babyer, der kommer til verden ved kejsersnit har det godt. De har som alle andre nyfødte en vågen periode lige efter forløsningen, hvor de meget intenst sanser den nye verden, de er havnet i. Der er dog en tendens til at nyfødte forløst ved kejsersnit har flere problemer med vejrtrækningen.

Læs også: Hvordan ser en nyfødt baby egentlig ud? 

Hvad er forskellen for barnet ved fødsel, planlagt og akut kejsersnit?

Hvis kejsersnittet er planlagt bliver barnet ofte “taget på sengen” og er ikke på samme måde forberedt på selv at skulle trække vejret. Flere nyfødte ved planlagt kejsersnit vil derfor have brug for hjælp til at få vejrtrækningen i gang end nyfødte forløst ved akut kejsersnit. Omvendt kan din baby, hvis der forud for kejsersnittet også har været en fødsel, have brugt af sine resourser og have brug for ekstra mad. Bbyer forløst ved planlagt kejsersnit er helt uberørte og kommer lige fra et dejligt liv i livmoderen.

Langt flere nyfødte forløst ved kejsersnit, vil have brug for hjælp til at få vejrtrækningen godt i gang lige efter forløsningen end hvis de var født vaginalt. Det skyldes, at de kommer uden om fødselskanalen (skeden) og dermed ikke så effektivt får presset vandet ud af lungerne. Ofte er den hjælp der er brug for kortvarrig.

Hvis din nyfødte baby har brug for mere hjælp, vil han eller hun blive indlagt på børneafdeligen.

Nyfødt og lige forløst ved kejsersnit

Hvad jeg selv kan gøre for min baby

Hvis din baby er på børneafdelingen kan du ikke gøre så meget, andet end at vente med en tålmodighed du sikkert slet ikke har.

Hvis din baby er sammen med dig, kan du få din baby lagt på maven lige så snart det er muligt og du kan overskue det. Hvis du ikke er klar, kan din partner træde til og lægge jeres baby hos sig. På den måde vil jeres babys øre ligge tæt ved et hjerte der slår med, en vejrtrækning der suser og en stemme han eller hun kender.

Tal endelig med din nyfødte baby. Bare sig hvad du har på hjertet. Husk på at alt er nyt og føles fremmed for din baby, men din stemme er kendt.

Hvis du kan så dæmp lyste på opvågningsafdelingen, så det ikke er for skarpt, på den måde giver du din baby de bedste betingelser for at kunne se rundt og møde dit blik og verden udenfor livmoderen.

Hvis din baby ikke er klar til at sutte, så vent lidt og lad din baby “fordøje” oplevelsen og opdage at han eller hun er kommet til verden. Det er dog mest optimalt for amningen, at din nyfødte baby kommer til brystet og får korrekt fat indenfor de første timer efter forløsningen.

Det er vigtigt ikke at tage imod personalets evt. tilbud om en ammebrik, da det vil forvirre din babys instinkter og give jer dårligere chancer for at lykkes med amningen.

Andre artikler om fødsel og kejsersnit

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!