LAGERFLYTTESALG I WEBSHOPPEN SPAR 25 % PÅ ALT (IKKE SOVEKURSER) ⇒
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Babygear

Hvor ofte skal sutten skiftes / ny sut hvornår ?

En fejl som mange forældre gør, er at de lader deres baby have sutten alt for lang tid, inden de skifter den ud med en ny sut. Det sker selvfølgelig i uvidenhed, og det er heldigvis nemt at gøre noget ved.

Din baby bør have en nye sut hver måned. Har din baby kun en enkelt sut ad gangen, vil det for nogle babyers vedkommende være nødvendigt at skifte den 2 gange på en måned.

Udover det skal sutten skiftes med det samme, hvis den begynder at vokse (den del din baby har i munden). Det vil sige at suttehovedet blive større, end den størrelse det havde, da du købte den. Det er derfor godt altid at have en helt ny sut til at sammenligne med.

Hvorfor din baby skal have ny sut ofte

En sut er noget for sig selv – og kan hverken sammenlignes med en tandbørste eller legetøj. En tandbørste bruges kun 2 gange om dagen og legetøj fra tid til anden. De fleste babyer har deres sut i munden mange timer om døgnet. Og når den ikke er der, ligger den måske alle mulige (og umulige) steder.

Det er årsagen til at Sundhedsstyrelsen anbefaler, at sutterne koges i 5 minutter en gang om dagen. (Vær opmærksom på, at sutter af naturgummi (latex) ikke skal koges i 5 minutter, da det slider for hårdt. De skal blot overhældes med kogende vand og så “trække” i vandet i 5 minutter, men altså ikke boble-koges i gryden.)

De hyppige (og både nødvendige og hygiejnevenlige) kogninger og skoldninger er også hårde ved sutten – primært den del din baby har i munden.

Er din baby flittig med sutten, så sker der er træk i gummiet. Det er det, der er så dejligt for en baby og rokker helt op i mellemøret (og virker beroligende). Men trækket giver også et naturligt slid. Træk i gummiet vil få elasticiteten i gummiet til at give efter og lave små (usynlige) sprækker i gummiet, der kan danne grobund for bakterier.

Alt i alt gør det, at du med stor fordel bør skifte din babys sut ret ofte.

En andet stort problem!

En anden meget stor ulempe ved ikke at skifte sutten særlig ofte er, at den med tiden ændrer form. Og sker det kan det være virkelig svært (læs: nogle gang umuligt) overhovedet at skifte sutten. Fordi din baby slet ikke vil have en ny sut – der nu føles alt for lille i forhold til den “forsuttede” sut.

Sutte skifte? -Ny sut og en alt for brugt sut
En ny rund sut og en rund sut, der er brugt alt for længe.

Grunden til at vi har opdaget, at forældre bruger den samme sut alt for længe, er at desperate mødre ind imellem ringer for at høre, hvilken sut det var, de købte, da de var til ammevejledning hos os. Fordi ingen nye sutter de kan købe, er lige som den (fordi den nu efter lang tids brug er svulmet op) – eller vil godtages af deres baby. Vi har tilmed mødt mødre så desperate, at de ville købe andres brugte sutter, for ikke kun at have én eneste sut.

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

 

error: Content is protected !!