fbpx

Blog

Det sker på Baby Instituttet

Ny jordemoder Camilla Kristiansen

Camilla Kristiansen, jordemoder på Baby Instituttet

Hej, jeg er Camilla Kristiansen (1978)

Privat bor jeg sammen med min mand Morten og vores to dejlige børn Andreas (1999) og Freja (2005).

Jeg har været heldig at føde begge mine børn, dengang der endnu fandtes mindre fødesteder.

Jeg har i mit jordemoderliv arbejdet på både fødegangen, barselsgangen, fødemodtagelsen og akut svangreafdeling, jordemoderkonsultationen og efterfødselsambulatorium. Jeg startede på Ålborg Sygehus Nord i et vikariat lige efter endt uddannelse. Efterfølgende har jeg arbejdet på Gentofte Amtssygehus fra 2006 til 2010, hvor fødeafdelingen lukkede.  Siden da og frem til maj 2015 har jeg været ansat på Herlev Hospital.

Først student også jordemoder

Jeg besluttede mig for at søge ind på jordemoderuddannelsen kort tid efter endt studentereksamen – altså for efterhånden lang tid siden.

Jeg var dengang fascineret ved tanken om, hver dag, at få lov til at være tilstede og yde omsorg i så vigtige livsbegivenheder som det at være gravid og få et barn. Jeg havde en overbevisning om, at et arbejde som jordemoder aldrig kunne blive trivielt eller kedeligt – og så frem til det fantastiske i aldrig på forhånd at kende dagens gang fordi graviditeter, fødsler og babyer aldrig er ens.

Og den forestilling holdt uden tvivl stik!

Et privilegium at være jordemoder, men…

Jeg blev færdiguddannet som jordemoder i 2004 og har således, i nu 11 år, kørt på arbejde hver eneste dag med et fuldstændigt åbent sind og forventningens glæde uden at ane, hvilke oplevelser og erfaringer, jeg ville tage med hjem igen ved dagens afslutning (dog altid noget med gravide, fødsler og babyer selvfølgelig).

Jeg synes det er et privilegium at blive lukket ind i andre familiers intimssfære og blive mødt med fuldstændig tillid. Jeg har derfor gennem årene gjort mit allerbedste for at leve op til den tillid. Og det er fra dette fundament, at min arbejdsglæde er udsprunget.

Desværre har jeg de senere år oplevet, at det kan være noget af en udfordring ikke at svigte den tillid, som jeg bliver vist.

Der er blevet mindre og mindre fokus og i det hele taget tid, rum og forståelse for individuelle behov – i stedet skal graviditets-, fødsels- og barselsforløbene helst passes ind i faste skabeloner og retningslinjer.  Der er samtidig drevet en lind strøm af besparelser og efterhånden fuldstændigt uhørte dokumentationskrav hen over hele sundhedssystemet, hvilket kun medvirket til yderligere at reducere den tid, der er til rådighed til reel tilstedeværelse og omsorg for den enkelte – og det var jo netop det at være tilstede og yde omsorg, som var den største grund til, at jeg blev jordemoder.

Jeg oplevede mere og mere, hvordan den forventningens glæde, jeg tidligere har haft ved arbejdsdagens begyndelse, oftere og oftere blev afløst af bekymringerne over ikke at have tid nok hos de familier, som havde brug for min hjælp – foruden frygten for at lave fejl pga travlhed og utilfredsstillelsen ved at føle, at ”det kunne jeg have gjort bedre, hvis jeg bare havde haft tiden til det”.

Nye muligheder på Det Private Barselshotel

Jeg glæder mig derfor over at kunne udfolde mig på Det Private Barselshotel – at kunne give alt, hvad jeg har at byde på.

Jeg glæder mig til  igen at kunne imødekomme den tillid, som jeg bliver givet, til at opleve sammenhængende forløb, hvor jeg kan vejlede og give familier et godt og solidt fundament for dem selv, deres familie og selvfølgelig allermest vigtigt for deres baby.

 

Camilla Kristiansen, jordemoder
Camilla Kristiansen er uddannet jordemoder i 2005. Camilla startede på Baby Instituttet 2015 og er forfatter til vores "Ammeguide" og "Refluks -hjælp din baby" og har en IBCLC uddannelse i amning.