HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Negle hos nyfødt baby – nulre babys negle af

I fostertilstanden dannes fingrene før neglene. De kommer bagefter og vokser frem på fingrene. Indtil din baby er til termin er der masser at gøre med at danne sådan en lille babykrop, neglene er derfor noget af det sidste, der vokser inde i livmoderen. En baby født over termin vil derfor ofte have længere negle end en baby til termin. Neglene hører under de sidste finpudsninger, der kan vækste, efter alt andet er fikset.

Er din baby til termin eller før termin, kan din babys negle godt være ok lange. Når en baby kommer til verden, er neglene bløde, fordi de jo inde i livmoderen (sammen med resten af din baby) har ligget i vand.

Baby kradser sig med sine små negle

De skal dog ikke være mange dage i luft, før de er hårde nok til, at barnet kan kradse sig på dem. Så ser man babyer med kradsemærker i ansigtet. Ofte vil det være overfladiske kradsemærker, men de kan også være mere dybe. Alt hvad der kommer og forsvinder væk af sig selv i løbet af 24 timer er overfladiske kradsemærker.

Hvis din baby kradser sig dybt, kan man bruge kradsehandsker, der er små stofhandsker uden fingre i, så ens baby godt kan bevæge hænder og fingre inde i dem eller man kan trække blusen ned over hænderne. Når din baby ligger ved brystet eller ligger hud mod hud, så tag kradsehandskerne af – så din baby rigtigt kan fornemme huden under sine fingre, hvad kradsehandskerne ellers vil forhindre. Hvis din baby ikke kradser sig dybt er der ingen grund til at beskytte din baby mod sig selv – sine egne negle.

Neglene skal nulres af i starten

Det man vil se i starten er, at neglene er begynder at flosse. De slipper ligesom i siderne og ikke på midten (ikke i første omgang i hvert fald). Måske du har hørt om at en nyfødt babys negle skal nulres af. Det er når, man nulrer eller trækker de små flosser af neglene, der har halvt løsnet sig allerede. Det gør man med sine egne negle / fingre.

Ved det sikrer man sig mod at komme til at tage for meget af, hvad man eksempelvis vil kunne hvis man helt tidligt klipper en babys negle med en neglesaks – også med en babyneglesaks.

Andre artikler om din nyfødte baby

Andre artikler, der kunne have din interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!