KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Negle hos nyfødt baby – nulre babys negle af

I fostertilstanden dannes fingrene før neglene. De kommer bagefter og vokser frem på fingrene. De vokser hele tiden og vil ved fødslen være negle, som vi kenderne dem – bare små, fordi din baby er lille. Indtil din baby er til termin er der masser at gøre med at danne sådan en lille babykrop, neglene er derfor noget af det sidste, der vokser sig langt inde i livmoderen. En baby født over termin vil derfor ofte have længere negle (der vokser ud over fingeren) end en baby til termin (stopper før eller ved fingeren). Neglene hører under de sidste finpudsninger, der kan vækste, efter alt andet er fikset.

Når en baby kommer til verden, er neglene bløde, fordi de jo inde i livmoderen (sammen med resten af din baby) har ligget i vand.

Baby kradser sig med sine små negle

Neglen skal dog ikke være mange dage i luft, før de er hårde nok til, at din baby kan kradse sig på dem. Så ser man en baby med kradsemærker i ansigtet, er det neglene. Ofte vil det være overfladiske kradsemærker, men de kan også være mere dybe. Alt, hvad der kommer og forsvinder af sig selv i løbet af 24 timer er overfladiske kradsemærker.

Hvis din baby kradser sig dybt, findes der kradsehandsker, der er små stofhandsker uden fingre i, så ens baby godt kan bevæge fingrene inde i dem. Når din baby ligger ved brystet eller ligger hud mod hud, så tag kradsehandskerne af – så din baby rigtigt kan fornemme huden under sine fingre, hvad kradsehandskerne ellers vil forhindre. Hvis din baby ikke kradser sig dybt, er der ingen grund til at beskytte din baby mod sig selv – sine negle.

Neglene skal nulres af i starten

Det man vil se i starten er, at neglene begynder at flosse. De slipper ligesom i siderne og ikke på midten (ikke i første omgang i hvert fald). Måske du har hørt om at en nyfødt babys negle skal nulres af. Det er når, man nulrer eller trækker i de små flosser, er der nogle der halvt har løsnet sig. Det gør man med sine egne negle / fingre.

Ved det sikrer man sig mod at komme til at tage for meget af, hvad man eksempelvis vil kunne hvis man helt tidligt klipper en babys negle med en neglesaks – også med en babyneglesaks.

Andre artikler om din nyfødte baby

Andre artikler, der kunne have din interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!