KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Nakkefoldsscanning / 12 ugers scanning

Nakkefoldsscanning er en ultralydsundersøgelse af dit foster i graviditeten, der blandt andet fortæller dig om risikoen for, om dit barn i maven har visse kromosomfejl herunder Downs syndrom.

Nakkefoldsscanning skal foretages mellem graviditetsuge 11+3 og 13+6

Formålet med nakkefoldsscanningen

Ved nakkefoldscanning gives information om;

Nakkefoldsscanning giver et mere præcist svar, når den kombineres med en blodprøve, enten en doubletest eller en tripletest.

Doubletesten skal tages senest 4-5 dage FØR nakkefoldsscanningen. Du får et samlet svar ved nakkefoldscanningen.

Se med: Ultralydsscanning i uge 12+

Høj eller lav risiko?

Du får givet ét samlet risikotal for prøverne.

Risikosvaret inddeles i lav eller høj risiko. Er risikoen eksempelvis tilsammen for Downs syndrom 1:300, betyder det, at hvis man har 300 gravide med samme resultat som dine, vil 1 af dem bære et barn med Downs syndrom.

Tilbud om flere undersøgelser ved høj risiko

Hvis risikoen er høj, vil du få tilbudt en moderkageprøve for at kunne afklare, om der er noget galt med lige netop dit barn. Først fra uge 15-16 vil du kunne få tilbudt en fostervandsprøve.

Langt de fleste, der får foretaget en moderkageprøve eller fostervandsprøve, vil få et normalt svar. Det er dog en psykisk meget belastende tid som gravid og partner at gå og vente på prøverne og bagefter vente på svar, så måske skulle have taget ny prøve og vente på svar fra den.

Langt de fleste vil få et normalt svar, barnet i livmoderen vil være helt normal udviklet og ikke have kromosomafvigelser. Hvis svaret ikke er normalt, vil du blive rådgivet om, hvad det indebærer og hvilke muligheder du har blandt andet for abort. Der skal altid søges om abort efter uge 12)

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!