HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Nakkefoldsscanning / 12 ugers scanning

Nakkefoldsscanning er en ultralydsundersøgelse af dit foster i graviditeten, der blandt andet fortæller dig om risikoen for, at din baby i maven har visse kromosomfejl herunder Downs syndrom.

Nakkefoldscanning skal foretages mellem graviditetsuge 11+3 og 13+6

Formålet med nakkefoldscanningen

Ved nakkefoldscanning gives information om;

Nakkefoldsscanning giver et mere præcis svar, når den kombineres med en blodprøve, enten en doubletest eller en trippeltest.

Doubletesten skal tages senest 4-5 dage FØR nakkefoldscanningen. Du får et samlet svar ved nakkefoldscanningen.

Se med: Ultralydscanning i uge 12+

Høj eller lav risiko?

Du får givet ét samlet risikotal for prøverne.

Risikosvaret inddeles i lav eller høj risiko. Er risikoen eksempelvis tilsammen for Downs syndrom 1:300, betyder det, at hvis man har 300 gravide med samme resultat som dine, vil 1 af dem have et barn i maven med Downs syndrom.

Tilbud om flere undersøgelser ved høj risiko

Hvis risikoen er høj, vil du få tilbudt en moderkageprøve for at kunne afklare, om der er noget galt. Først fra uge 15-16 vil du kunne få tilbudt en fostervandsprøve.

Langt de fleste, som får foretaget en moderkageprøve eller fostervandsprøve, vil få et normalt svar. Det er dog en psykisk meget belastende tid som gravid at gå og vente på prøverne og bagefter vente på svar.

Hvis svaret ikke er normalt, vil du blive rådgivet om, hvad det indebærer og hvilke muligheder du har blandt andet for abort.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

DET ESSENTIELLE
GRAVIDITETS FORLØB

EN ALL INKLUSIVE ADGANG TIL VIDEN DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET MED LANGT FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL

Til 0 kr får du

Vi følger dig helt tæt igennem din graviditet og de første mindst 100 dage af din babys liv, med daglige guldkorn i din indbakke. Du får viden om graviditeten, fosterudviklingen i livmoderen, fødslen, amningen, din babys udvikling efter ankomst. Bliv også klogere på babyudstyr og anvendelse med mere. 

Derudover får du en unik adgang til gode rabatter. Samt løbende adgang til guides og indhold der følger din graviditet, din baby og din barsel. Kort sagt, tilmeld dig og undgå at gå glip af noget (vigtigt). 

error: Content is protected !!