HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Mororefleksen

Mororefleksen ses ofte hos helt små børn. Refleksen er også kaldet faldrefleksen, og giver barnet en oplevelse af at falde bagover – eller at blive tabt. For mange børn er denne fornemmelse så ubehagelig, at barnet ikke vil kunne falde i søvn og vil også kunne blive vækket af den. Nogle vil begynde at græde.

Spjæt kan udløse mororefleksen

Når din baby spjætter på vej ind i søvnen eller under søvnen, så vil du nogle gange se at sjættet er ret voldsomt. Det skyldes ofte at mororefleksenudløses af spjættet. Mororefleksen er også kaldet spjætrefleksen. Den udløses når skulderbladene kommer langt tilbage og fortæller barnet, at han eller hun er ved at falde.

Man mener at mororefleksen er et levn fra dengang vi mennesker var mere abeagtige og sad fast i pelsen på vores mor. Den give oplevelsen af at falde bagover (så man kan nå at gribe fat i gen). hvorfor mororefleksen, hvis den udløses under søvnen, kan være meget, meget ubehagelig og forstyrende for barnet under søvnen (og vække barnet).

error: Content is protected !!