HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Morfin som smertelindring under fødslen

Morfin gives som en indsprøjtning og har en kraftig smertelindrende effekt. Morfin var meget brugt før i tiden, men bruges i dag langt mindre. Kun under 5 % af alle fødende får morfin som smertelindring ved fødslen

Det tager ca. 15-30 minutter inden morfinen begynder at virke. Virkningen af morfin varer i ca. 3 timer.

Hvilken effekt har morfin under fødslen

Morfin har en kraftig smertestillende effekt og er derfor god til den begyndende fødsel. Her vil den kunne tage en stor del af smerten.

Senere i fødslen vil morfinen kunne tage toppen af ve-smerten, men ikke kunne fjerne smerten.

Morfin under fødslen

Morfinen virker samtidig let sløvende. Den sløvende virkning kan være gavnlig i den begyndende fødsel, hvis du trænger til at hvile eller sove nogle timer.

Nogle kvinder oplever den sløvende virkning som yderst ubehagelig.

Hvordan gives morfin under fødslen

Morfin gives af jordemoderen. Før man giver morfin, vil der med stor sandsynlighed være blevet kørt en CTG – hjertelydskurve for at sikre sig, at din baby i livmoderen har det godt. Jordemoderen vil også have vurderet, at der er mindst 4 timer tilbage af fødslen.

Hvis du føder inden 4 timer efter der er givet morfin, kan morfinen påvirke din babys evne til at trække vejret ved ankomst til verden.

Hvordan mærkes det at få morfin

Morfin er en indsprøjtning i den ene balle, og mærkes som sådan.

Hvilke bivirkninger er der ved morfin under fødslen

Morfin kan give kløe, kvalme og medvirke til at du kaster op.

Morfinen påvirker din baby i livmoderen. Der er derfor bedst først at føde, når virkningen er ude af kroppen (4 timer efter morfinen er givet). Føder du inden kan morfinen gøre din baby sløv og give problemer med vejrtrækningen ved ankomst til verden. Der findes en medicin, der kan ophæve virkningen af morfin, den vil man give til dit barn, hvis han eller hun har problemer med at trække vejret efter, at der er givet morfin. Dit barn vil evt. skulle på børneafdelingen.

Børn der er sløve vil heller ikke have meget lyst til at søge brystet. Morfin kan derfor gøre det vanskeligt at få amningen i gang.

Hvad vi kan gøre for dig

Vores Fødselsforberedelse; Fødsel i kontrol er for dig der sammen med din partner gerne vil være så godt som muligt klædt på til fødslen. Desuden er du med vores vejrtrækningsteknik sikret en optimal iltning til din baby under veerne, god kontrol over din krop og god smertelindring.

Efter fødslen kan du og din baby komme trygt og sikkert fra start med barselsophold på Baby Instituttets Barselshotel, hvor der er tid til at dig og din baby. Her giver vi hands on ammehjælp 24 timer i døgnet og i bliver klædt på til at kunne skabe de bedste betingelser for derhjemme for jeres baby.

Andre artikler om fødsel og kejsersnit

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!