KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Modermælkserstatning (MME)

Modermælkserstatning (forkortet MME) er, som det fremgår, en erstatning for modermælk/brystmælk. Erstatning vil sige, at en baby helt og aldeles kan leve af modermælkserstatning uden at få andet, indtil der kommer en naturlig overgang til fast føde fra de 6 måneder og frem.

Modermælkserstatning er sammensat på en måde, der skal gøre modermælken så godt efter, som det er muligt, og gives til babyer i stedet for modermælk hvis amningen ikke er mulig (eller ønskes). Den kan også gives som et supplement til amningen, hvis det ikke lykkes at etablere en amning med en mælkeproduktion, der matcher barnets behov.

  • Du kan altså give modermælkserstatning, hvis du ikke vil/kan/må amme.
  • Du kan give modermælkserstatning som supplement til amningen, hvis du ikke har nok til din baby. Vil man gerne amme, men ikke har nok brystmælk, skal man være særlig opmærksom på at gøre noget for at øge mælkeproduktionen, så det at give modermælkserstatning ikke  erstatter amningen eller gør at man ammer mindre og mindre.

Far giver baby sutteflaske med modermælkserstatning

Hvor kommer modermælkserstatning fra – og hvad indeholder det?

Man kunne forestille sig, at modermælkserstatning kom fra andre kvinder – og altså var brystmælk. Men det gør det ikke. Langt det meste modermælkserstatning er lavet på ko-mælk. Der er også enkelte modermælkserstatninger, der er lavet på soya, der er en bælgfrugt. Ligesom at der er tilsat de vitaminer, fedtstoffer mv. som en baby har brug for, for at kunne vokse og udvikle sig.

MME indeholder en sammensætning af fedt, protein og kulhydrater samt vitaminer og mineraler til der dækker en babys behov, så man sikrer sig, at barnet får den næring og de vitaminer og mineraler, han eller hun har brug for.

Vær opmærksom på at spædbørn, der indtager 800 ml modermælkserstatning eller mere dagligt med 1,3 mikrogram vitamin D pr. 100 ml eller mere, ikke skal have ekstra D-vitamin.

Modermælkserstatning findes som pulver og færdigblandet

Der findes ikke frisk modermælkserstatning, på samme måde som der findes frisk mælk på køl.

Alt modermælkserstatning er gjort langtidsholdbar. Det kan gøres på to måder, enten ved varmebehandling eller frysetørring. MME, der har form som pulver (foto) er gjort langtidsholdbar ved frysetørring og modermælkserstatning på karton/brikker er gjort langtidsholdbar med varmebehandling.

Modermælkserstatningen & din babys alder

Det er vigtigt, at du ser dig for, når du køber modermælkserstatning. Der er nemlig modermælkserstatning til nyfødte også er der tilskudblandinger til større babyer.

På pakken vil der stå noget, så du ved hvad du har fat i. Det nemmeste er at gå efter, om der står 1 eller 2 på pakken/dåsen. 1 er for babyer fra 0-6 måneder og 2 er for babyer over 6 måneder.

Økologisk modermælkserstatning – eller ikke økologisk

Eftersom modermælkserstatning er lavet på ko-mælk er det oplagt, med alt den økologiske mælk, der produceres, at der også findes økologisk modermælkserstatning. Og det gør der. Så ligesom der er kommet mere og mere økologisk mælk på markedet, er der også kommet økologisk modermælkserstatning.

Alle typer af modermælkserstatning er renset for eventuelle pesticidrester og kemi, så fordelen ved økologisk modermælkserstatning handler udelukkende om dyrevelfærd. Hvilket i sig selv selvfølgelig også er et argument for at tilvælge økologisk modermælkserstatning.

Hvis modermælkserstatningen er økologisk, vil der være skiltet med det på pakningen. Er der ikke det, er der ikke tale om økologisk modermælkserstatning.

Specielle typer modermælkserstatning

Ligesom der på mange andre måder sker en udvikling med visse produkter, er der også kommet nogle specialle produkter på markedet indenfor modermælkserstatning. Som den vigtigste kan nævnes allergivenlig modermælkserstatning.

Specielle typer modermælkserstatning

Semi-specielle typer modermælkserstatning:

  • Modermælkserstatning tilført mælkesyrebakterier
  • Syrnet modermælkserstatning

KOM MED I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!