HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Modermælk i flasken

Der er to ting, som du kan fuldernære en lille baby med – den ene er brystmælk / modermælk og den anden er modermælkserstatning. Senere – omkring de 6 måneder vil din baby begynde at få overgangskost, for derfra at komme mere og mere over på almindelig føde.

Hvis ens baby skal have modermælk, så er det selvsagt det nemmeste, at ens baby selv henter mælken ud af brystet, istedet for at du først skal pumpe for så bagefter at give din baby mælken på flaske. Men det hele kan engang imellem gå sådan, at amningen ikke kommer til at lykkes, selvom der er godt gang i mælkeproduktionen. Her vil det være oplagt, så længe du overhovedet har overskud til det, at give din baby udpumpet brystmælk på flaske. Det er også muligt at give en kombination af alt den mælk, du kan producere og så modermælkserstatning for resten.

modermælk i flasken

Du kan også give modermælk i flaske, hvis du bare skal give en flaske i ny og næ (eller bare vil have den mulighed). Det kan være for at få lidt ekstra søvn en nat, hvis du skal noget eller i nødsituationer, hvis din partner pludselig står med en (uplanlagt)  skrupsulten baby. Her er det selvsagt oplagt at “holde din baby” på ren brystmælk – og altså pumpe ud, så du har brystmælk, du kan give på flasken.

Èn udtømning er ofte ikke et helt måltid

Du skal vide, at når du pumper, så kommer der ofte ikke så meget ud af brystet, som hvis din baby spiser ved dig. Det vil ofte alene være den mælk, du har lagret i brystet mellem amningerne, der kan pumpes ud og ikke den mælk du evt. også producere, imens din baby ligger ved brystet. Det er derfor ikke unormalt at skulle pumpe fra begge bryster, for at der er til et helt måltid, selvom ens baby måske normalt kun spiser et bryst pr måltid. Eller at skulle pumpe 2 gange for at have til et måltid, hvis din baby spiser begge bryster pr gang.

Du vil ofte kunne pumpe de største mængder ud om morgenen / formiddagen.

Specialflaske til modermælk?

Man kan give modermælk på alle de samme flasker, som man giver modermælkserstatning fra. Man skal være opmærksom på, at den teknik, en baby skal bruge for at få mælken ud af flasken, er en anden end ved brystet. For nogle babyer giver det problemer efterfølgende ved brystet, fordi de ikke så godt kan skifte mellem den ene og anden teknik, eller fordi de ikke længere gider brystet, hvor mælken løber mere ujævnt og/eller kræver mere arbejde at få ud.

Vores anbefaling til babyer der ammes, men som også skal have flaske, er Calma Flasken fra Medela, der er specielt fremstillet til modermælk. Den har den fordel, at der ikke står mælk i suttehovedet, når den vendes på hovedet. Det gør, at barnet skal suge mælken ud af flasken, på næsten samme måde (og med næsten de samme muskler) som ved brystet.

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

 

error: Content is protected !!