LAGERFLYTTESALG I WEBSHOPPEN SPAR 25 % PÅ ALT (IKKE SOVEKURSER) ⇒
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Gravid

Moderkagebiopsi / moderkageprøve / moderkageundersøgelse

En moderkageprøve også kaldet en moderkagebiopsi giver viden om kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme ved fostret i livmoderen.

Det foreløbige svar gives oftest dagen efter prøvetagningen. Hvor det endelige svar først kan gives efter 2-3 uger.

Hvis svaret på moderkagebiopsien IKKE er normalt vil du blive indkaldt til en samtale og evt. også tilbydes en fostervandsundersøgelse. Du vil på baggrund af et IKKE normalt resultatet af moderkagebiopsien have mulighed for at søge om abort.

Hvornår i graviditeten udføres moderkagebiopsi?

Moderkagebiopsien tages fra moderkagengraviditetsuge 11 til 15, hvor den erstattes af fostervandsundersøgelsen.

Hvad er ulemperne ved moderkagebiopsi?

Moderkagebiopsien giver IKKE, som fostervandsundersøgelsen svar på rygmarvsbrok og bugvægsbrok

I 1 % af tilfældene giver moderkagebiopsien ikke et sikkert svar, og det er efterfølgende nødvendigt OGSÅ at foretage en fostervandsundersøgelse for at få et sikkert svar.

Hvad er risikoen ved en moderkagebiopsi?

Moderkagebiopsien griber ind i livmoderens miljø, og der er i den forbindelse en risiko på 0,1-0,2 % for at abortere som følge af indgrebet.

Hvordan foregår en moderkagebiopsi?

Det er en god ide at have tømt blæren for urin inden moderkagebiopsien.

Selve udtagningen af moderkagebiopsien tager kun få minutter, men du skal regne med 1 time til det hele. Moderkagebiopsien tages med en tynd kanyle, der føres gennem maveskindet og ind i moderkagen. Du vil blive scannet inden og under moderkagebiopsien.

Du vil skulle tage den helt med ro det næste døgn. Nogle får ubehag i form af tyngdefornemmelse og menstruationslignende smerter, der oftest vil fortage sig i løbet af et døgn efter moderkagebiopsien.

Ved blødning, siven af fostervand fra skeden eller vedvarende stærke smerter efter moderkagebiopsien, skal du kontakte hospitalet eller vagtlægen.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

DET ESSENTIELLE
GRAVIDITETS FORLØB

EN ALL INKLUSIVE ADGANG TIL VIDEN DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET MED LANGT FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL

Til 0 kr får du

Vi følger dig helt tæt igennem din graviditet og de første mindst 100 dage af din babys liv, med daglige guldkorn i din indbakke. Du får viden om graviditeten, fosterudviklingen i livmoderen, fødslen, amningen, din babys udvikling efter ankomst. Bliv også klogere på babyudstyr og anvendelse med mere. 

Derudover får du en unik adgang til gode rabatter. Samt løbende adgang til guides og indhold der følger din graviditet, din baby og din barsel. Kort sagt, tilmeld dig og undgå at gå glip af noget (vigtigt). 

error: Content is protected !!