KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Moderkageløsning / moderkagen løsner sig i graviditeten

I sjældne tilfælde kan en moderkage i graviditeten løsne sig fra livmodervæggen inde i livmoderen før fødslen. Hel eller delvis moderkageløsning forekommer i 0,5-1 procent af graviditeter og årsagen er oftest ukendt.

Tilstanden er alvorlig, fordi iltforsyningen til barnet forringes, når en del af moderkagen løsrives.

Symptomer på moderkageløsning

Moderkageløsning vil som regel medføre konstante smerter og livmoderen vil føles spændt og øm. Smerterne kommer fra det sted moderkagen løsner sig, fordi der vil stå blod der og fylde. Moderkageløsning kan derfor også være forbundet med frisk blødning fra skeden, men det er ikke altid, blødningen kan komme ud (af skeden). Moderkageløsning uden blødning skyldes, at moderkagen løsrives på et sted, hvor der ikke er afløb for blodet ud gennem skeden.

Symptomerne er:

  • Vaginal blødning.
  • Ømhed eller smerter i livmoderen /maven.
  • Eventuelt almen utilpashed.
  • Livmoderen mærkes hård.

Hvad skal du gøre

Du skal altid reagere på stærke smerter i livmoderen. Smerter og blødning samtidig skal altid tilses på en fødeafdeling, da der kan være tale om at moderkagen har løsnet sig. På fødeafdelingen vil man vurdere situationen og undersøge og overvåge tilstanden hos både mor og barn.

Formoder man, at der er tale om moderkageløsning, vil man afhængigt af tilstandens karakter og hvor langt henne i graviditeten vurdere, om graviditeten skal fortsættes eller om man skal forløse barnet.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!