LAGERFLYTTESALG I WEBSHOPPEN SPAR 25 % PÅ ALT (IKKE SOVEKURSER) ⇒
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Gravid

Moderkageløsning / moderkagen løsner sig i graviditeten

I sjældne tilfælde kan en moderkage i graviditeten løsne sig fra livmodervæggen inde i livmoderen før fødslen. Hel eller delvis moderkageløsning forekommer i 0,5-1 procent af graviditeter og årsagen er er oftest ukendt. Tilstanden kan være alvorlig, fordi iltforsyningen til barnet forringes, når en del af moderkagen løsrives.

Symptomer på moderkageløsning

Moderkageløsning vil som regel medføre konstante smerter fra livmoderen, og denne vil føles spændt og øm. Smerterne vil komme fra det sted moderkagen løsner sig, fordi der vil stå blod der og fylde. Moderkageløsning kan derfor også være forbundet med frisk blødning fra skeden, men det er ikke altid blødningen kan komme ud (af skeden). I enkelte tilfælde kan moderkageløsning forekomme uden blødning, fordi moderkagen kan løsrives på et sted, hvor der ikke er afløb for blodet.

Symptomerne er:

  • Vaginal blødning
  • ømhed eller smerter i livmoderen /maven
  • evt almen utilpashed.
  • Livmoderen mærkes hård.

Hvad skal du gøre

Du skal altid reagere på stærke smerte i livmoderen. Samtidige smerter og blødning skal altid tilses på en fødeafdeling, da der kan være tale om at moderkagen har løsnet sig. På fødeafdelingen vil man vurdere situationen og undersøge og overvåge tilstanden hos både mor og barn.

Formoder man at der er tale om moderkageløsning vil man afhængig af tilstandens karakter og hvor langt henne i graviditeten man er (jo modent barnet i i forhold til at blive født), vil man vurdere, om man skal forløse barnet.

 

DET ESSENTIELLE
GRAVIDITETS FORLØB

EN ALL INKLUSIVE ADGANG TIL VIDEN DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET MED LANGT FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL

Til 0 kr får du

Vi følger dig helt tæt igennem din graviditet og de første mindst 100 dage af din babys liv, med daglige guldkorn i din indbakke. Du får viden om graviditeten, fosterudviklingen i livmoderen, fødslen, amningen, din babys udvikling efter ankomst. Bliv også klogere på babyudstyr og anvendelse med mere. 

Derudover får du en unik adgang til gode rabatter. Samt løbende adgang til guides og indhold der følger din graviditet, din baby og din barsel. Kort sagt, tilmeld dig og undgå at gå glip af noget (vigtigt). 

error: Content is protected !!