fbpx

Modermælkserstatning (MME) oversigt

Modermælkserstatning er lavet ved at undersøge sammensætningen af modermælk. Man har undersøgt en masse kvinders mælk og lavet nogle gennemsnitsberegninger på hvor meget sukkerstof, protein og fedstoffer, vitaminer og mineraler mv der gennemsnitligt er i brystmælken. Med udgangspunt i den formular har man lavet forsøgt at skabe et produkt der ligger så tæt op af her som muligt.

Her kan du finde en oversigt over de typer af MME, der er på markedet – inddelt efter din babys alder.

MME er primært lavet på komælk, men indeholder også vegetabilske olier (palmeolie, rapsolie, sojaolie, kokosolie) samt mineraler og vitaminer. Hvad der helt nøjagtigt er i kan variere en smule fra produkt til produkt, men vil fremgå af indlægssedlen på det enkelte produkt.

Oversigt over MME, der gives fra fødslen

MME fra fødslen: Økologisk Andet
 Alumin 1 (Semper)
 Alomin syrnet +
 Baby & me +
 Hipp +
 Holle  +
 Nan 1 (Nestle)
 Nan HA 1 (Nestle)
 Nan Pro 1 (Nestle)
 Nan Pro 2 (Nestle)
 NAN sensilac 1 +

 

Oversigt over MME, der gives fra 6 måneder

MME fra 6 mdr: Økologisk Andet
 Alumin 2 (Semper)
 Nan 2 (Nestle)
 Nan HA 2 (Nestle)

Oversigt over MME, der gives fra 12 måneder

MME fra 12 mdr: Økologisk Andet
 Nan 3 (Nestle)

Allergivenlig MME

Ud over de almindelig typer erstatninger så findes der allergivenlig modermælkserstatning. De gives til babyer, hvor der i familien er meget allergi eller allergi mod komælk.

Allergivenlig MME  fra fødslen fra 6 måneder Økologisk Andet
Nsdfs +
dfsdf +

Proteinberiget MME

Derudover findes der proteinberiget modermælkserstatning, der er specialdesignet til babyer, der ikke tager nok på i vægt.

MME  fra fødslen fra 6 måneder Økologisk Andet
Infamil +
Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.