fbpx

Misdannelsesscanning, 20 ugers scanning

Misdannelsesscanningen er en ultralydsundersøgelse primært med henblik på at klarlægge, om fostret er misdannet eller lider af kromosomfejl (Downs syndrom, Edwards syndrom og Pataus syndrom).

Nogle misdannelser ses tydeligt ved scanningen, som rygmarvsbrok og manglende nyre, der næsten altid findes. Andre er knap så tydelige, og bliver derfor ikke altid fundet, som eksempelvis hjertemisdannelser.

Foruden oplever mange forældre, at scanningen er en fantastisk mulighed for at ”se” ind til deres baby i maven.

Misdannelsesscanningen ligger omkring 20. graviditetsuge.

Hvad undersøges der for ved misdannelsesscanningen?

Barnets køn er ofte ikke muligt at vurdere, fordi barnet ligger i vejen for et godt udsyn.

Man kan ikke finde alle sygdomme ved misdannelsesscanningen. Hvis misdannelsesscanningen giver mistanke om noget unormalt, vil du skulle beslutte, om du vil have lavet en fostervandsprøve.

Du kan også komme i et dilemma, om du ønsker abort eller ej. Hvis du vælger abort vil du skulle føde barnet på dette tidspunkt i graviditeten

Se med: Misdannelsesscanning i uge 20

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.