KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Misdannelsesscanning, 20 ugers scanning

Misdannelsesscanningen er en ultralydsundersøgelse primært med henblik på at klarlægge, om fostret er misdannet eller lider af kromosomfejl (Downs syndrom, Edwards syndrom og Pataus syndrom).

Nogle misdannelser ses tydeligt ved scanningen, som rygmarvsbrok og manglende nyre, der næsten altid findes. Andre er knap så tydelige, og bliver derfor ikke altid fundet, som eksempelvis hjertemisdannelser.

Foruden oplever mange forældre, at scanningen er en fantastisk mulighed for at ”se” ind til deres baby i maven.

Misdannelsesscanningen ligger omkring 20. graviditetsuge.

Hvad undersøges der for ved misdannelsesscanningen?

Barnets køn er ofte ikke muligt at vurdere, fordi barnet ligger i vejen for et godt udsyn.

Man kan ikke finde alle sygdomme ved misdannelsesscanningen. Hvis misdannelsesscanningen giver mistanke om noget unormalt, vil du skulle beslutte, om du vil undersøges yderligere, have lavet en fostervandsprøve.

Du kan også komme i et dilemma, om du ønsker abort eller ej. Hvis du vælger abort vil du skulle føde barnet på dette tidspunkt i graviditeten

Se med: Misdannelsesscanning i uge 20

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!