HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Misdannelsesscanning, 20 ugers scanning

Misdannelsesscanningen er en ultralydsundersøgelse primært med henblik på at klarlægge, om fostret er misdannet eller lider af kromosomfejl (Downs syndrom, Edwards syndrom og Pataus syndrom).

Nogle misdannelser ses tydeligt ved scanningen, som rygmarvsbrok og manglende nyre, der næsten altid findes. Andre er knap så tydelige, og bliver derfor ikke altid fundet, som eksempelvis hjertemisdannelser.

Foruden oplever mange forældre, at scanningen er en fantastisk mulighed for at ”se” ind til deres baby i maven.

Misdannelsesscanningen ligger omkring 20. graviditetsuge.

Hvad undersøges der for ved misdannelsesscanningen?

Barnets køn er ofte ikke muligt at vurdere, fordi barnet ligger i vejen for et godt udsyn.

Man kan ikke finde alle sygdomme ved misdannelsesscanningen. Hvis misdannelsesscanningen giver mistanke om noget unormalt, vil du skulle beslutte, om du vil have lavet en fostervandsprøve.

Du kan også komme i et dilemma, om du ønsker abort eller ej. Hvis du vælger abort vil du skulle føde barnet på dette tidspunkt i graviditeten

Se med: Misdannelsesscanning i uge 20

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

DET ESSENTIELLE
GRAVIDITETS FORLØB

EN ALL INKLUSIVE ADGANG TIL VIDEN DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET MED LANGT FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL

Til 0 kr får du

Vi følger dig helt tæt igennem din graviditet og de første mindst 100 dage af din babys liv, med daglige guldkorn i din indbakke. Du får viden om graviditeten, fosterudviklingen i livmoderen, fødslen, amningen, din babys udvikling efter ankomst. Bliv også klogere på babyudstyr og anvendelse med mere. 

Derudover får du en unik adgang til gode rabatter. Samt løbende adgang til guides og indhold der følger din graviditet, din baby og din barsel. Kort sagt, tilmeld dig og undgå at gå glip af noget (vigtigt). 

error: Content is protected !!