fbpx

Hvornår får jeg menstruation igen efter fødslen

Det er meget forskelligt, hvor hurtigt man får menstruation igen efter fødslen. Nogle får menstruation 4 uger efter fødslen og for andre går der 1½ år. Begge dele og alt derimellem er helt normalt.

Menstruation efter fødslen

Amning kan være med til at rykke menstruationen efter fødslen, men gør det IKKE nødvendigvis. Amning kan derfor IKKE bruges som prævention!

Hormonelt vil amningen, så længe du ammer om natten, kunne udskyde menstruationen efter fødslen, men gør det ikke nødvendigvis.

Hvorfor jeg skal bruge prævention før jeg får menstruation igen

Du skal bruge prævention af alle de samme grunde, som hvis ikke du lige havde født.

Desuden har du jo ægløsning ca. 14 dage før du får din første menstruation efter fødslen. Eftersom du ikke kan vide, hvornår du vil få menstruation efter fødslen, kan du i princippet have ægløsning når som helst – og altså blive gravid.

Hvis du ikke ønsker en ny graviditet, skal du beskytte dig – også selvom du ikke har fået menstruation efter fødslen endnu.

Andre artikler om fødsel og kejsersnit

Andre artikler, der kunne have interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.