KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Menstruation og menstruationsblødning

Menstruationen er den blødning, der kommer fra skeden, når livmoderens slimhinde (der har været gjort klar til at modtage det befrugtede æg) afstødes. På den måde er menstruation et tegn på, at du ikke er gravid.

Menstruationsblødningen kommer cirka hver 28. dag med en vis variation fra kvinde til kvinde. Menstruationen kan også variere fra menstruationscyklus til menstruationscyklus hos den enkelte kvinde, i så fald taler man om uregelmæssige menstruationer.

Menstruationsblødningen varer oftest mellem 3 og 7 dage og er kraftigst i de første dage for så at aftage gradvist igen. Der kan være stor forskel på, hvor meget man bløder, også på forskellige tidspunkter i sit liv (som ung, før man får børn, efter man har fået børn, op til overgangsalderen, i overgangsalderen).

Smerte og ubehag i forbindelse med menstruation

Ung pige med menstruationssmerter

Nogle kvinder oplever menstruationssmerter, oftest i de første dage af menstruationen. Menstruationssmerterne mærkes oftest som en murrende eller krampeagtig følelse fortil over kønsbenet eller over lænden. Men hos nogle kan det være virkelig slemt, og også kunne kræve en dag i sengen. De fleste oplever, at det bliver bedre, efter de har fået deres første barn.

Menstruationen kan også være forbundet med kvalme, træthed og ubehag i det hele taget.

Uregelmæssig menstruation

Uregelmæssig menstruation er, hvis menstruationen kommer uregelmæssigt, hvilket vil sige, at den kommer med forskelligt interval. Det kan være alt fra 14 dage til 45 dage eller mere. Det kan også være, at den helt udebliver.

Uregelmæssige menstruationer er mest almindelige hos helt unge piger samt kvinder i overgangsalderen.

Er man hverken helt ung eller i overgangsalderen kan uregelmæssige menstruationer komme af stress, hormonforstyrrelser, polycystisk ovariesyndrom, spiseforstyrrelser, underlivsbetændelse og andet.

Ikke fået menstruationen, udebleven menstruation

Hvis menstruationen udebliver, skal man tænke, at man måske er gravid. Det kan tjekkes med en graviditetstest.

Menstruationen kan dog også udeblive, hvis man har uregelmæssige menstruationer eller er et tegn på overgangsalder (hvis man har alderen til det).

Andre artikler om fertilitet

Andre artikler, der kunne have din interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Sovekursus

SØVN I BABYSTEPS

Sov du lille...

error: Content is protected !!