HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Menstruation og menstruationsblødning

Menstruationen er den blødning, der kommer fra skeden, når livmoderens slimhinde (der har været gjort klar til at modtage det befrugtede æg) afstødes. På den måde er menstruation et tegn på, at du ikke er gravid.

Menstruationsblødningen kommer ca. hver 28. dag med en vis variation fra kvinde til kvinde. Menstruationen kan også variere fra menstruationscyklus til menstruationscyklus hos den enkelte kvinde, i så fald taler man om uregelmæssige menstruationer.

Menstruationsblødningen varer oftest mellem 3 og 7 dage og er kraftigst i de første dage for så at aftage gradvist igen. Der kan være stor forskel på, hvor meget man bløder, også på forskellige tidspunkter af sit liv (som ung, før man får børn, efter man har fået børn, op til overgangsalderen, i overgangsalderen).

Smerte og ubehag i forbindelse med menstruation

Ung pige med menstruationssmerter

Nogle kvinder oplever menstruationssmerter, oftest i de første dage af menstruationen. Menstruationssmerterne mærkes oftest som en murrende eller krampeagtig følelse fortil over skambenet eller over lænden.

Menstruationen kan også være forbundet med kvalme, træthed og ubehag i det hele taget.

Uregelmæssig menstruation

Uregelmæssig menstruation er, hvis menstruationen kommer uregelmæssigt, hvilket vil sige, at den kommer med forskelligt interval. Det kan være alt fra 14 dage til 45 dage eller mere. Det kan også være, at den helt udebliver.

Uregelmæssige menstruationer er mest almindelige hos helt unge piger samt kvinder i overgangsalderen.

Er man hverken helt ung eller i overgangsalderen kan uregelmæssige menstruationer komme af stress, hormonforstyrrelser, polycystisk ovariesyndrom, spiseforstyrrelser, underlivsbetændelse.

Ikke fået menstruationen, udebleven menstruation

Hvis menstruationen udebliver, skal man tænke, at man måske er gravid. Det kan tjekkes med en graviditetstest.

Menstruationen kan dog også udeblive, hvis man har uregelmæssige menstruationer eller være et tegn på overgangsalder (hvis man har alderen til det).

Andre artikler om fertilitet

Andre artikler, der kunne have din interesse

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

 

error: Content is protected !!