KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Mekonium, babys første afføring

Når din baby kommer til verden er tarmen fyldt med slagger, der er den første afføring. Også kaldet mekonium. Den første afføring er steril, da en baby ikke har bakterier i mave-tam kanalen i fostertilstanden, de kommer først senere.

Den første afføring kommer af, at barnet inde i livmoderen dagligt har drukket store mængder fostervand. I fostervandet findes afstødte hudceller og tabte hårstrå fra barnet, der ikke kan optages, og derfor transporteres videre ned i tarmen, hvor de samler sig og bliver til mekonium.

Video; Mekonium – babys første afføring

Hvilken betydning har den første afføring efter fødslen?

Den første afføring er en bekræftelse på, at alt er som det skal være fra munden af og ned til numsehullet. Med andre ord at mave-tarm systemet fungerer, og at din baby er født med de funktioner og ”huller” der skal være.

Hvordan ser mekonium ud?

Den første afføring er let at få øje på, da den er sort eller sortgrønlig, som tjære/tang. Mekonium har en fast konsistens som en tyk creme og klistrer til huden.

Hvad jeg selv kan gøre for min nyfødte

De fleste nyfødte har afføring allerede på fødestuen. Hvis din baby ikke har afføring i forbindelse med fødslen (grønt fostervand) eller på fødestuen, skal du holde øje med, at din baby har afføring i løbet af det første døgn efter fødslen.

Hvis din baby ikke har afføring i løbet af det første døgn, skal du ringe til hospitalet og rådføre dig med dem.

Andre artikler om nyfødte

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!