KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Medicin til ammestop / Dostinex

Det mest almindelige medicin til ammestop kaldes Dostinex, der indeholder det virksomme stof Cabergolin. Stoffet har en mælkehæmmende effekt og bruges derfor både til kvinder, der efter fødslen ikke skal/vil amme, og til kvinder, der af forskellige årsager akut må/vil stoppe amningen.

Hvis du ikke ønsker at amme, vil du blive tilbudt medicin på hospitalet og hvis du ønsker at stoppe amningen kan din læge tilbyde dig medicin til ammestop. Du bør inden nøje overveje, om du ønsker medicin til ammestop, eller om du på grund af bivirkningerne ved medicinen ønsker at stoppe amningen uden brug af medicin.

Medicin til ammestop

Bivirkninger ved ammestopmedicin

Der er flere bivirkninger ved Dostinex. De mest almindelige bivirkninger (over 10 %) er:

 • Kraftesløshed
 • Kvalme, mavesmerter
 • Hjerteklap Fibrose
 • Svimmelhed, hovedpine

Andre almindelige bivirkninger (mellem 1-10%) er:

 • Depression
 • Opkastning , forstoppelse
 • Hedeture, forhøjet blodtryk, blodtryksfald
 • Ømme bryster
 • Døsighed

Den normale dosis ammestop-medicin hvis du IKKE ønsker at amme

 • 2 tabletter (1 mg) Dostinex som en engangsdosis indenfor 24 timer efter fødslen.

Den normale dosis ammestop-medicin hvis du ønsker at stoppe amningen

 • ½ tablet (0,25 mg) Dostinex morgen og aften i 2 dage.

Hvad jeg selv kan gøre ved ammestop

Hvis du slet ikke ønsker at amme, så skal du sige det til personalet på fødestuen eller på opvågningsafdelingen. De vil hjælpe dig videre derfra.

Hvis du allerede ammer og ønsker at stoppe amningen, skal du finde ud af, om du ønsker at stoppe med eller uden medicin. Grundet den øgede risiko for depression – 1-10 % lagt oven i den øgede risiko der er for depression lige efter fødslen, bør du nøje overveje at stoppe amningen uden brug af medicin. Hvis du ønsker at stoppe amningen med medicin, skal du kontakte din egen læge, der kan udskrive en recept på den mælkehæmmende medicin.

Ved en helt naturlig nedtrapning af amningen i takt med at din baby får fast føde, skal du ikke bruge medicin til at stoppe eller hæmme mælkeproduktionen. Det vil ske gradvist af sig selv i takt med at din baby efterspørger mindre og mindre mælk, hvilket er den naturlige måde at stoppe amningen på.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Bogpakke til dig

BOGPAKKE 499

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!