fbpx

Massage som smertelindring under fødslen

Massage er at få en anden person til at trykke, massere eller stryge med en på de områder, der gør ondt – oftest under veerne. Massage har været brugt som smertelindring til fødsler i årevis og udmærker sig ved at kunne gives af alle og ingen bivirkninger har.

Massage under fødslen givet af manden til den fødende

Hvilken effekt har massage under fødslen

Massage kan virke smertelindrende og afslappende.

Nogle kvinder klare sig gennem fødslen alene med massage, hvor andre oplever massage som forstyrrende eller slet ikke bryder sig om at blive rørt ved under veen.

Hvordan gives massage under fødslen

Det er ikke til at sige, hvordan det er rarest at blive rørt under veerne, da det er forskelligt fra fødende til fødende – og det kan også ændre sig i løbet af fødslen.

Nogle kvinder kan lide en blid berøring over et stort område i ve-pausen, andre kan bedst lide, at der bliver trykket kraftig på et bestemt område under veen og andre igen kan lide bare at blive holdt om bækkenet under veen.

Det kan være din partner, jordemoderen eller en jordemoderstuderende, der giver massage under fødslen.

Hvad vi kan gøre for dig

Vores Fødselsforberedelse; Fødsel i kontrol er for dig der sammen med din partner gerne vil være så godt som muligt klædt på til fødslen. Desuden er du med vores vejrtrækningsteknik sikret en optimal iltning til din baby under veerne, god kontrol over din krop og god smertelindring.

Efter fødslen kan du og din baby komme trygt og sikkert fra start med barselsophold på Baby Instituttets Barselshotel hvor der er tid til dig og din baby. Her giver vi hands on ammehjælp 24 timer i døgnet, og I bliver klædt på til at kunne skabe de bedste betingelser for jeres baby, når I kommer hjem.

Andre artikler om fødsel og kejsersnit

Andre artikler, der kunne have interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.