HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Måltider om natten / Hvor ofte skal en baby spise om natten?

Hvis vi tager alle andre ting væk, der kan vække en baby og der kan gøre det svært for en baby at sove, så har en baby brug for at vågne om natten, så længe barnet her brug for at fordele sit fødeindtag hen over døgnets 24 timer, for at kunne få mad nok til at kunne tage nok på i vægt – værste nok.

Det helt lille barn vil med en mave fyldt med brystmælk kunne have omkring 3 timers søvn mellem måltiderne om natten. Fordi mælken er mindre i volumen og mere rig på kalorier kan mange babyer pakke maven med flere kalorier op til natten og tage et længere stræk af søvn her.

Med modermælkserstatning vil der kunne være omkring 4 timer mellem måltiderne om natten. Det skyldes, at modermælkserstatning er længere tid om at blive fordøjet (sværere fordøjeligt), og derved ligger i maven længere.

Måltider om natten, hvormange

Du kan i skemaet nedenfor se, hvor ofte et barn har brug for at spise om natten.

Alder Antal nat-måltider Søvn i alt
 Nyfødt 2-3 16-18
 3 måneder 2-3 15
 6 måneder 2 14
 9 måneder 1 13-14
1 år 0 13-14

Min Baby spiser færre måltider om natten

Spiser din baby færre gange om natten, og tager fint på, så nyd det. Det er jo bare helt perfekt. Din baby får nok mad i løbet af dagen og aftenen til ikke at behøve flere måltider i løbet af natten end han eller hun får nu.

Min baby spiser flere måltider om natten

Spiser din baby hyppigere nogle gange flere måltider om natten, så er det også bare sådan det er. Det kan være dit barn bare ikke lige har fået nok i løbet af dagen den dag, at det er et appetitspring eller mavebøvl eller en tand der er på vej.

Er det ofte eller reglen, at din baby spiser flere måltider end sin alder. Er der et eller andet, der kan justeres på og gøres bedre. For hvorfor sover din baby ikke minimum 3-4 timer af gangen, når andre babyer på din babys alder kan det.

De fleste voksne kan (på den lange bane) ikke rigtig holde til at være vågne så mange gange om natten, uden at blive trætte og bøvlede af det. Hvilket også gør sig gældende for barnet, der dog ofte bedre kan håndtere det. I hvert fald, når barnet er helt lille og endnu ikke har etableret en egenligt døgnrytme med særligt behov for at sove natten igennem. Samt at de små børn også sover i løbet af dagen, og måske kan indhente søvn der.

Hvad du selv kan gøre i forhold til måltiderne om natten

Der er smart at måltiderne om natten forløber så stille som muligt. Jo mindre postyr, jo hurtigere kan i komme tilbage i søvnen. Hvis din baby skal pusles om natten og er helt lille, så er det en fordel at gøre det når din baby er i midten af sit måltid. Er din baby ældre, og måltiderne hurtig klaret, så skal din baby have ren ble på inden måltidet.

Sorg også for at have det så mørkt som det er muligt, det vil gøre det nemmere at falde i søvn igen. Hvis du har brug for lys er det en fordel KUN at have rødt lys tændt. Det forstyrre melatonin dannelsen, der hjælper søvnen, mindre. Modsat hvidt og blåt lys der er et problem.

Du kan også;

Andre artikler om babys søvn, der kunne have interesse

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

[activecampaign]

 

error: Content is protected !!