LAGERFLYTTESALG I WEBSHOPPEN SPAR 25 % PÅ ALT (IKKE SOVEKURSER) ⇒
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Babygear

Mælkepulver dispenser / pulverdispenser

En mælkepulver-dispenser er en opfindelse til dig der giver din baby modermælkserstatning og bruger pulver. Mælkepulver-dispenseren gør det nemmere hurtigt at blande en flaske til din baby. Mælkepulver dispensere er lidt forskelligt udformet, men formålet er det samme, nemlig at man før man laver flaskerne allerede har den afmålte mængde mælkepulver man skal bruge, der vil sige der der passer til netop den mængde vand, der dækker ens babys behov. Mælkepulveret er altså målt op i forvejen, så det eneste du skal gøres, når vandet er klar er at hælde det afmålte pulver i vandet.

Mælkepulverdispensere består ofte af flere rum eller flere sammenhængende mælkepulveropbavaringsbøtter i plast, der er godkendt til mælke og mad opbevaring til helt små børn. Blandt andet fri for BPA.

Hvordan bruges en mælkedispenser?

Mælkedispenseren bruges sådan at du i hvert rum eller bøtte putter den afmålte mængde pulver i. Det kan være din baby drikker flasker af 120 ml, så har du 4 strøgne mål (af den ske der høre til MME) nede i rummet eller i hver bøtte.

Når din baby så skal have mad og du har den forkogte og temperede vandmængde afmålt. Det kunne være 120 ml, så tømmer du bare et at mælkedispenserens kamre ud i flasken (med de 4 strøgne mål mælkepulver). Herefter ryster du flasken (med lukket låg) et par gange, som du plejer.

Fordelen ved en mælkepulverdispenser

Man kan selvfølgelig sagtens undvære en mælkepulverdispenser, men der er nu en del fordele ved den, der gør det lettet, når du skal blande flasker. Fordelen ved at have den afmålte mængde mælk, svarende til den afstemte mængde af kogt afkølet vand, er at du ikke behøver stå at måle det af hver gang. Hvis du har dispensere nok til hele døgnets flasker, så måler du simpelthen bare  dem alle af på en gang, så er pulveret klar når du skal bruge dem. Det er rart både derhjemme, men især når man er på farten.

Hvis du er på farten over dag, så skal du selvfølgelig have hele bøtten med modermælkserstatning med. Men hvis du bare er væk nogle timer, hvad jo er mest normalt, så kan du lige have din mælkepulver dispenser med. Her kan du nøjes med at have med til det antal flasker du vil få brug for i den givne tid du er på farten. Dispenseren vil fylde mindre en bøtten af modermælkserstatning nede i tasken.

Det er også smart med mælkepulver dispenseren når din baby bliver passet (eller om natten) og du vil sikre dig at mindre kan gå galt. Måske er det bedste forældre der har rigeligt at se til med en baby i huset – og du gerne vil gøre det hele så let for dem som muligt.

En anden fordel er at du med en mælkepulverdispenser letter holder en bedre hygiejne nede i MME dåsen, da du har låget af og på færre gange i døgnet og også har fingerne i bøtten færre gang i døgnet.

Hvornår dur mælkesdispenseren ikke?

Mælkedispenseren dur ikke hvis de flasker du laver barrierer i størrelse, således at din baby nogle gang spiser flasker svarende til 4 tsk pulver med MME og andre gang til 6 tsk. Det er vigtigt at der er samme mængde pulver i alle rummene, så det ikke går galt med blandingsforholdene, der skal overholdes.

Rengøring af mælkedispensere

Mælkedispenserne bør gøres ren efter den har været brugt. Engang i døgnet vil nok kunne gøre det, da der jo udelukkende har været tørt mælkepulver i dem. Men brug din fornuft. Har bøtterne en indvendige del (rumopdelingen) skal den måske tages ud, for at kunne gøre mælkedispenseren ren.

Mælkedispenseren kan senere bruges til anden madopbevaring

Måske din mælkedispenser har tjent sin pligt, når ud kommer til ikke længere at have brug for den til mælkepulver-opmåling. Men mælke-dispenseren kan sagtens senere bruges til anden føde-opbevaring. Det kan være pulver til grød eller fx snacks du har med til din baby på farten. Er det små ting som rosiner, kan det hældes ud gennem tutten, men eller skal låget jo bare af. Dette gør at mælkepulver dispenseren fortsat kan bruges, når din baby ikke længere får flasker.

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

 

error: Content is protected !!