HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Mælkepulver dispenser / pulverdispenser til MME pulver

En mælkepulver-dispenser er en opfindelse til dig, der giver din baby modermælkserstatning og bruger pulver. Mælkepulver-dispenseren gør det nemmere hurtigt at blande en flaske til din baby. Mælkepulver dispensere er lidt forskelligt udformet, men formålet er det samme, nemlig at man før man laver flaskerne allerede har den afmålte mængde mælkepulver man skal bruge, det vil sige der der passer til netop den mængde vand, der dækker ens babys behov. Mælkepulveret er altså målt op i forvejen, så det eneste du skal gøre, når vandet er klar, er at hælde det afmålte pulver i vandet.

Mælkepulverdispensere består ofte af flere rum eller flere sammenhængende mælkepulveropbavaringsbøtter i plast, der er godkendt til mælke og mad opbevaring til helt små børn. Blandt andet fri for BPA.

Hvordan bruges en mælkedispenser?

Mælkedispenseren bruges sådan at du i hvert rum eller bøtte putter den afmålte mængde pulver i. Det kan være din baby drikker flasker af 120 ml, så har du 4 strøgne mål (af den ske der hører til MME) nede i rummet eller i hver bøtte.

Når din baby så skal have mad og du har den forkogte og tempererede vandmængde afmålt. Det kunne være 120 ml, så tømmer du bare et af mælkedispenserens kamre ud i flasken (med de 4 strøgne mål mælkepulver). Herefter ryster du flasken (med lukket låg) et par gange, som du plejer.

Fordelen ved en mælkepulverdispenser

Der er nu en del fordele ved mælkepulverdispenseren, der gør det lettere, når du skal blande flasker. Fordelen ved at have den afmålte mængde mælk, svarende til den afstemte mængde af kogt afkølet vand, er at du ikke behøver stå at måle det hver gang. Hvis du har dispensere nok til alle døgnets flasker, så måler du simpelthen bare dem alle af på en gang, så er pulveret klar når du skal bruge det. Det er rart både derhjemme, men især når man er på farten.

Hvis du er på farten over flere dage, skal du selvfølgelig have hele bøtten med modermælkserstatning med. Men hvis du bare er væk nogle timer, hvad jo er mest normalt, så kan du lige have din mælkepulverdispenser med. Her kan du nøjes med at have med til det antal flasker du vil få brug for i den givne tid du er på farten. Dispenseren vil fylde mindre en bøtten af modermælkserstatning nede i tasken.

Det er også smart med mælkepulver dispenseren når din baby bliver passet (eller om natten) og du vil sikre dig at mindre kan gå galt. Måske er det bedste forældre, der har rigeligt at se til med en baby i huset – og du gerne vil gøre det hele så let for dem som muligt.

En anden fordel er, at du med en mælkepulverdispenser lettere holder en bedre hygiejne nede i MME dåsen, da du har låget af og på færre gange i døgnet og også har fingrene i bøtten færre gange i døgnet.

Hvornår dur mælkesdispenseren ikke?

Mælkedispenseren dur ikke hvis de flasker du laver barrierer i størrelse, således at din baby nogle gang spiser flasker svarende til 4 skefulde pulver med MME og andre gang til 6 skefulde. Det er vigtigt at der er samme mængde pulver i alle rummene, så det ikke går galt med blandingsforholdene, der skal overholdes.

Rengøring af mælkedispenseren

Mælkedispenserne bør gøres ren efter den har været brugt. Engang i døgnet vil nok kunne gøre det, da der jo udelukkende har været tørt mælkepulver i dem. Men brug din fornuft. Har bøtterne en indvendige del (rumopdeling) skal den måske tages ud, for at kunne gøre mælkedispenseren ren.

Mælkedispenseren kan senere bruges til anden madopbevaring

Måske din mælkedispenser har tjent sin pligt, når du ikke længere har brug for den til mælkepulver-opmåling. Men nogle mælkedispensere kan sagtens senere bruges til anden føde-opbevaring. Det kan være pulver til grød eller til snacks du har med til din baby på farten. Er det små ting som rosiner, kan det hældes ud gennem tutten, men eller skal låget jo bare af. Dette gør at mælkepulver dispenseren fortsat kan bruges, når din baby ikke længere får flasker.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!