KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Mælkeknuder / hårde områder i brystet

En mælkeknude er en større eller mindre gruppe af mælkekirtler, der er overfyldt med mælk. Mælkeknuder kommer af flere forskellige årsager. Uanset er løsningen altid den samme, nemlig at få mælken ud.

Årsager til mælkeknuder;

For at undgå at mælkeknuderne udvikler sig til en brystbetændelse, gælder det om at handle hurtigt og skaffe afløb fra det knudrede område i brystet. Mælkeknuder er nemlig en hyppigt årsag til brystbetændelse.

Hvilke udfordringer er der ved mælkeknuder

Den største udfordring forbundet med mælkeknuder er ofte at finde en løsning på den bagvedliggende årsag til, at mælkeknuderne opstår. Det kan være at regulere brystet indtil en passende produktion, hvis produktionen er for stor. Komme af med suttebrikkerne. Lære barnet en effektiv teknik ved brystet. Eller få tømt området der har pakket sig og derfor ikke vil slippe mælken m.m

Mælkeknuder, der kommer af manglende flow, kræver ofte noget særligt, da disse ofte ikke kan løses alene ved at lægge barnet til brystet.

Hvad jeg selv kan gøre ved mælkeknuder

Du kan selv holde øje med, om du har mælkeknuder – områder i brystet, der ikke tømmer sig. Det gør du ved at mærke brystet igennem for hårde områder i slutningen af amningen. Mærker du hårde områder i brystet, er det tegn på, at mælkekirtlerne i det område ikke er tømt endnu. Området skal i så fald tømmes, og gerne inden din baby afslutter måltidet.

Hvis din baby ikke kan spise mere, skal du vurdere, om det/de hårde områder i brystet kan ”tåle” at stå til næste amning, eller om mælken skal udmalkes. Hvis du hele tiden er på forkant med situationen, kan mælkeknuderne godt stå til næste amning uden at udvikle sig til en brystbetændelse.

Ved næste amning skal området tømme sig, da risikoen for brystbetændelse ellers øges yderligere.

Mælkeknuder og mælkestade, derhjælpes på vej, mens baby ligger ved brystet

ESA-metoden kan hjælpe dig med alle typer af mælkeknuder, også dem der ikke lige løsner sig. Den kan skaffe afløb fra det problematiske område i brystet, der ikke vil slippe. Ligesom en god tømning kan tage en brystbetændelse i opløbet eller få den til at gå over.

Hold brysterne varme, der hjælper

Brystvarmere er et must, hvis du har mælkeknuder eller alt for meget mælk i brysterne. Varme bryster er afgørende (ud over tømning), når der er mælkeknuder eller for stor mælkeproduktion eller mælk, der ikke vil tømme sig. Se videoen.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have min interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Bogpakke til dig

BOGPAKKE 499

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!